A. Veryga apie Š. Narbuto sulaikymą: norisi tikėti, kad tai – tik blogas sapnas | Diena.lt

A. VERYGA APIE Š. NARBUTO SULAIKYMĄ: NORISI TIKĖTI, KAD TAI – TIK BLOGAS SAPNAS

  • 39

„Šios dienos žinia apie Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) vadovo Šarūno Narbuto sulaikymą – netikėta“, – antradienio vakarą feisbuke rašė atostogaujantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Su šiuo žmogumi darbo reikalais teko nemažai bendrauti pradėjus dirbti ministru. Tuo metu jis buvo šalies vadovės Dalios Grybauskaitės patarėjas sveikatos klausimais. Vėliau jis tapo aktyvus visuomenininkas, atstovaujantis pacientų interesams. Koronaviruso (COVID-19) pandemijos metu, kai šalyje buvo taip reikalingas susitelkimas ir vienybė, pagalbą pasiūlė ne tik jis, bet ir kitos organizacijos, jų lyderiai bei atstovai, kad tik klastingo viruso plitimas būtų suvaldytas kuo greičiau. Tuo metu priėmėme bet kokią siūlomą pagalbą iš šalies, nes situacija buvo labai sudėtinga, nepavydėtina ir vienintelė išeitis buvo visų mūsų susitelkimas. Su komanda nematėme jokio pagrindo nepasitikėti šiuo jaunu veržliu žmogumi. Tad ši žinia – tarsi iš giedro dangaus. Labai norisi tikėti, kad tai – tik blogas sapnas. Dėl šio sandorio skaidrumo, kuomet buvo įsigyjami reagentai koronaviruso tyrimams, neturi likti jokių abejonių. Tad šio ikiteisminio tyrimo metu SAM glaudžiai bendradarbiaus su teisėsauga, teiks reikalingą informaciją, kaip ir ankstesniais atvejais. Šiandien STT pareigūnai SAM atliko reikiamus procesinius veiksmus, kalbėjosi su atsakingais darbuotojais. Įtarimų nei vienam ministerijos darbuotojui nepareikšta“, – rašė ministras.

Primename, kad STT antradienį pranešė įtarianti POLA vadovą Š. Narbutą dėl prekybos poveikiu, vykdant 5 mln. eurų vertės koronaviruso tyrimams skirtų reagentų pirkimus.

Teisėsauga įtaria Š. Narbutą reagentų pirkime veikus kaip neoficialų tarpininką tarp Lietuvos institucijų ir vienos užsienio bendrovės, taip pat įtariama, kad POLA vadovas įmonės atstovui galėjo būti įvardinęs tam tikrą sumą už jo tarpininkavimą šiame pirkime.

BNS žiniomis, tyrėjai aiškinasi šių metų kovo 21 ir 23 dienomis Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos pasirašytas dvi sutartis su Ispanijos bendrove.

Centriniame viešųjų pirkimų portale nurodoma, jog Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija sudarė dvi sutartis dėl priemonių COVID-19 tyrimams: viena jų yra 3,5 mln. eurų vertės, kita – 1,8 mln. eurų. Abi sutartys sudarytos su Ispanijos bendrove „PMS International“.

Šias dvi sutartis dėl reagentų iš Kinijos tiekimo pasirašė tuometinis laboratorijos vadovas Vytautas Zimnickas, jis prieš kelias savaites mirė. Sutartys pasirašytos su „PMS International“ atstovu, kurio pavardė prie parašo sutartyje nenurodoma.

Pagal sutartis dalis lėšų turėjo būti pervesta ir reagentų gamintojai Kinijos bendrovei „Sansure Biotech“.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Maiklas Burokevičius.

Na ką Aurelijaus ruoškis prisidirbai kaip liaudis sako dziovyk sukorius

Sapnelis

Panašu, kad nepasidalijo pinigais, gautais už tarpininkavimą ir sulaukė nemalonės, jei pripuoli prie lovio, ten galioja savos taisyklės, ir savi "moralės" dėsniai.

saulius

Tie pinigai butu nuplaukia i grybes ar konservu saskaita o Narbutui pažadėta kad ju statyti teisininkai ji išsuks bet VERYGA pastebėjo ir perdavė STT
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS