A. Veryga klausimus keliančiai V. Čmilytei-Nielsen: geriau tegu užsiima Seimo darbo organizavimu | Diena.lt

A. VERYGA KLAUSIMUS KELIANČIAI V. ČMILYTEI-NIELSEN: GERIAU TEGU UŽSIIMA SEIMO DARBO ORGANIZAVIMU

Laikinai sveikatos apsaugos ministro pareigas einantis Aurelijus Veryga atsakė Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, kuri pirmadienį į jį kreipėsi su prašymu skubiai parengti saugaus Seimo darbo algoritmą ir imtis priemonių, kad Lietuvoje būtų įteisinti greitieji COVID-19 antigenų testai. Darbą Vyriausybėje baigiančio ministro teigimu, Seimo darbą turi organizuoti ne Sveikatos apsaugos ministerija, bet Seimo vadovybė.

„Seimo pirmininkei, kuri tik šviežiai pradėjo dirbti, nėra lengva. Noriu priminti, kad Seimo darbą organizuoja ne ministerija, o Seimo vadovybė. Yra Seimo pirmininkas, yra Seimo pirmininko pavaduotojai, yra kanceliarija. Visos sąlygos, rekomendacijos dėl darbo yra surašytos“, – žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį teigė A. Veryga.

Panašia maniera A. Veryga atsakė ir dėl Seimo pirmininkės prašymo kuo greičiau įteisinti greituosius COVID-19 antigenų testus.

„Tai gaus ji tuos atsakymus. Dėl testų – tai juos tikrai įteisinsime. Manau, kad Seimo pirmininkė geriau tegu užsiima Seimo darbo organizavimu, o testais mes tikrai pasirūpinsime“, – sakė A. Veryga.

Manau, kad Seimo pirmininkė geriau tegu užsiima Seimo darbo organizavimu, o testais mes tikrai pasirūpinsime.

Galiausiai ministras sureagavo ir į trečiadienį V. Čmilytės-Nielsen išsakytus būgštavimus, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) taikoma praktika dėl parlamentarų izoliacijos, siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui, gali prieštarauti Konstitucijai.

Ministro teigimu, Seimo pirmininkė turi teisę kreiptis į Konstitucinį Teismą. Kartu jis pažėrė kritikos Seimo nariams, kurie antradienį gavę nurodymą izoliuotis dėl galimo aukštos rizikos kontakto su sergančiuoju, stebėjosi NVSC darbu.

„(Seimo nariai – ELTA) daug sau leido ir kėlė balsą prieš NVSC epidemiologus. Aš noriu ir viešai į juos kreiptis. Prašome tikrai nesusireikšminti, epidemiologai dirba savo darbą ir prašome jų nekritikuoti. Žmonės nori geranoriškai paskambinę padėti, paaiškinti, kokia yra situacija, kokios yra taisyklės. Tikrai nereikėtų piktnaudžiauti savo valdžia. Visi esame žmones ir Seimo nariams galioja tos pačios taisyklės – jų privalu yra laikytis“, – sakė A. Veryga.

Rašyti komentarą
Komentarai (58)

Marta

Visada žavėjo p.Verygos tolerancija, jis kaip Kristus ,buvo mėtomas akmenimis ne fiziškai, savaime aišku.O kad žmonės nepaisė rekomendacijų, tai jis nekaltas, nestovės prie kiekvieno.

Sima

Žaviuosi p. Verygos mąstymo ir kalbos gražumu, kantrybe, etika, kurią jis transliuoja, jo minčių logika ir t.t.Esu įsitikinusi, kad tokio ministro mes dar ilgai nematysim. O naujoji "ponulių" valdžia galėtu ir pasiilsinti savo liežuvius, nes tuoj galės daryti visus didžiuosius darbus ir kovoti su visom ligom ir dar visam pasauliui padėti. Ir dar, nepamirškit, kad pavasarį, Veryga buvo iki 5 "snukių" sutvarkęs "Kovido reikalus", bet kad liaudis nori tik duonos ir renginių, tai čia jau niekas negali padėti. Visur jums reikia savo subines mirkyti, visas naktines knaipes išmaišyti, ir pirkti, pirkti ir pirkti. Na "Koronė" jus ir sudrausmins -:)

to moze

suprantantys tai tipo koncervliberastai su vaivorykstiniais ane pagal tave
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS