A. Veryga nežino aplinkybių, kodėl nuo koronaviruso tikrinosi premjeras | Diena.lt

A. VERYGA NEŽINO APLINKYBIŲ, KODĖL NUO KORONAVIRUSO TIKRINOSI PREMJERAS

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako nežinantis, kokiomis aplinkybėmis premjeras Saulius Skvernelis tikrinosi dėl koronaviroso.

Ministras pabrėžė, kad S. Skvernelis „nei karščiuoja, nei turi kažkokių simptomų, dėl ko jam reikėtų būti izoliutam“.

„Nežinau visų aplinkybių to testo darymo“, – sekmadienį prie Vyriausybės žurnalistams sakė ministras.

„Yra logika, kada reikia izoliuotis. Kai yra turėtas kontaktas ir yra nepraėjęs inkubacinis laikotarpis (...) Tai premjero atveju, kiek žinau, tas laikotarpis greičiausiai yra praėjęs. Matyt, izoliuotis nelabai yra prasmės“ – teigė ministras.

Jis nekomentavo, kokius simptomus jautė premjeras, jeigu tikrinosi dėl koronaviruso. 

„Siūlyčiau klausti paties premjero nelabai galiu situaciją pakomentuoti. Visais kitais atvejais yra logika, jeigu žmogus apskritai yra karščiuojantis, net ir be testo  turi būti namie. Premjeras nei karščiuoja, nei turi kažkokių simptomų, dėl ko jam reikėtų būti izoliutam“, – sakė jis.  

A. Verygos žiniomis, daugiau niekas iš Vyriausybės narių dar koronaviruso nėra išsityręs.

Apie tai, kad premjerui Sauliui Skverneliui penktadienį atliktas testas dėl koronaviruso, paaiškėjo šeštadienį.

Tai patvirtino premjero atstovas Tomas Beržinskas, pasak kurio, testas yra neigiamas.

Pasak jo, Vyriausybės vadovui tyrimas dėl COVID-19 infekcijos buvo atliktas todėl, kad S. Skvernelis lankėsi tose vietose, kurios šiuo metu pripažintos padidintos rizikos.

„Testas buvo atliktas todėl, kad premjeras lankėsi tose vietose, kurios šiandien jau laikomos padidintos rizikos ir bendravo su asmenimis, kurie šiandien jau yra saviizoliacijoje, nes patys bendravo su asmenimis, kuriems yra nustatytas koronavirusas“, – BNS teigė T. Beržinskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Kis

Kodel ,kaip konservatorius,taip idiotas?Veryga nera Skvernelio gydantis gydytojas,net ne seimos,tad is kur jis turetu zinoti.Publikai,pats Skvernas jau desimt kartu paaiskino ir lietuviu kalba,gal emigrantai ne visi jau supranta.Skvernelis priklauso auksciausio lygio rizikos grupei(supratote),valstybes reikalais teko pabuvuoti uzkrato zonoje,tad ka privalejo padaryti Skvernelis,kad neuzkrestu grazuoles zmonos ,savo nemaziiau nuostabiu vaikuciu ir baisiai kas galejo nutikti ?nuvaryti visa ministru kabineta i ta (issoko is makaules),o tada i savo rankas paimti zmogelis su kuprele ir nelabai protaujanciu anuku,kuris ,kaip kokia mantra ismokes(gal netoli pabeges nuo bezdziones?) reikia pirmalaikiu rinkimu,nes valdantieji nebevaldomi deduko?Kur protas>

At

Aplamai tai Premjierui reiktu nustoti dirbti, nes coronovirusas kraujo veziu sergantiems yra labai labai pavojingas.Net jei ir jau rebilitavusiems .....

kaunietė

Premjeras dirba be poilsio dienų neribotą skaičių valandų, bendrauja su įvairiais žmonėmis, ar čia kriminalas kad pasitikrino. Neturi komentatoriai kuo užsiimti, o gal vykdo užsakymą pakiauksėt , kad viskas blogai. Mielieji pasižiūrėkit į veidrodį...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS