A. Veryga prezidentui ketina pateikti informaciją dėl apsaugos priemonių rezervo | Diena.lt

A. VERYGA PREZIDENTUI KETINA PATEIKTI INFORMACIJĄ DĖL APSAUGOS PRIEMONIŲ REZERVO

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad ketina prezidentui Gitanui Nausėdai pateikti prašomą informaciją apie COVID-19 valdymui reikiamų priemonių rezervą.

„Didelė dalis šitos informacijos nėra viešai skelbiama. Kadangi šalies vadovas turi tokią galimybę susipažinti tiek su riboto naudojimo, tiek su slapta informacija, tai jam tokią informaciją galėsime pateikti ir pateiksime. Tikrai galėsime supažindinti, kokia yra situacija su rezervu“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Prezidentas G. Nausėda ketvirtadienį kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) ir šios ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centrą, prašydamas nedelsiant pateikti informaciją apie COVID-19 pandemijos suvaldymui būtinų medicinos priemonių ir įrangos rezervą, sakoma Prezidentūros pranešime.

Šalies vadovo nuomone, COVID-19 pandemijos valdymui reikalingos priemonės ir įranga turi būti administruojamos itin efektyviai. Prezidento iniciatyva šiuo metu Ekstremaliųjų situacijų operacijų valdymo centre jau dirba Krašto apsaugos ministerijos deleguotas logistikos ekspertas, padedantis koordinuoti pandemijos suvaldymui būtinų priemonių atvežimą ir jų paskirstymą Lietuvoje.

Prezidentas paprašė iki penktadienio pateikti detalią informaciją apie valstybės medicinos priemonių ir įrangos rezervą, taip pat duomenis apie tokių priemonių poreikio prognozę, suplanuotus bei vykdomus jų pirkimus ir prognozuojamus gavimo terminus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Chi

Ar ne laikas koncervams pradėti dirbti, kiek galit laikytis įsikibę į nueinančią valdžią??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS