G. Landsbergis Vilniuje susirinkusiems opozicionieriams: kovojame už demokratinę Rusiją | Diena.lt

G. LANDSBERGIS VILNIUJE SUSIRINKUSIEMS OPOZICIONIERIAMS: KOVOJAME UŽ DEMOKRATINĘ RUSIJĄ

  • 0

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Rusijos opozicionierių demokratijos siekį vadina „mūsų bendra kova“.

Taip jis kalbėjo penktadienį pasibaigusiame dešimtajame Vilniaus Rusijos forume susirinkusiems opozicijos atstovams ir Vakarų politikams.

„Karas vyksta ne tik Ukrainoje – Putinas artinasi ir prie mūsų sienų. Šis karas nėra tik Ukrainos karas. Kaip niekada anksčiau, tai – mūsų bendra kova už Ukrainos ir visos Europos ateitį. Taip pat kovojame ir už demokratinės Rusijos viziją, kuriai daugelis jūsų paskyrėte savo gyvenimus“, – ministerijos pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Forume kalbėta apie Rusijos atsakomybę už agresiją ir karo nusikaltimus Ukrainoje, politinę raidą po taip vadinamų prezidento rinkimų, blogėjančią žmogaus teisių padėtį, politinius kalinius ir kovą su propaganda bei hibridinėmis grėsmėmis.

Pasak ministerijos, susirinkusieji diskutavo apie galimybes sustabdyti karinę Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir besitęsiančias hibridines atakas, keliančias grėsmę Europos saugumui, demokratijai ir taisyklėmis grįstai pasaulio tvarkai.

Tarp forumo dalyvių buvo rusų opozicionieriai: Julija Navalnaja, Michailas Chodorkovskis, Genadijus Gudkovas, advokatai, gynę Aleksejų Navalną, Vladimirą Kara-Murzą ir kitus politinius kalinius, žmogaus teisių gynėjai, antikariniai aktyvistai, žurnalistai, visuomenininkai.

Rusijos demokratinės opozicijos atstovai pabrėžė būtinybę nuosekliai toliau remti Rusijos pilietinę visuomenę, antikarines iniciatyvas ir stiprinti jos atsparumą propagandai.

Diskusijoje taip pat dalyvavo Europos Parlamento, Italijos, Švedijos, Lietuvos parlamentarai, Vakarų šalių diplomatai, NATO, Europos Sąjungos, Europos Tarybos, Europos paramos demokratijai fondo atstovai.

Vilniaus Rusijos forumą Užsienio reikalų ministerija organizavo kartu su partneriais – Norvegijos užsienio reikalų ministerija, Europos paramos demokratijai fondu, Konrad Adenauer Fondu ir kitais.

Vilniaus Rusijos forumas rengiamas nuo 2014 metų.

Gairės: Užsienio reikalų ministerija, Vilniaus Rusijos forumas, karas Ukrainoje, Rusijos karinė grėsmė, Gabrielius Landsbergis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS