Vilniuje prasideda V. Adamkaus konferencija apie užsienio politiką | Diena.lt

VILNIUJE PRASIDEDA V. ADAMKAUS KONFERENCIJA APIE UŽSIENIO POLITIKĄ

Vilniuje ketvirtadienį prasideda tradicinė kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus globojama konferencija – politikai ir ekspertai aptars Europos ir Jungtinių Valstijų ryšius, Rytų politikos klausimus.

Renginyje dalyvaus Gruzijos prezidentė Salomė Zurabišvili, Moldovos premjerė Maia Sandu (Maja Sandu), kadenciją baigiantis Ukrainos parlamento vadovas Andrijus Parubijus.

Konferencijoje taip pat dalyvaus JAV valstybės sekretoriaus padėjėjas Europos ir Eurazijos reikalams Philipas T. Reekeris (Filipas T. Rikeris), Lenkijos užsienio reikalų viceministras Marcinas Przydaczas (Marcinas Pžidačas), kiti politikai, pareigūnai ir analitikai.

Sveikinimo žodį tars Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Į šį renginį taip pat kviestas Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, tačiau dėl įtemptos darbotvarkės jo renginyje nebus, BNS pranešė organizatoriai.

Konferencijoje dalyvaus Ukrainos prezidento partijos „Liaudies tarnas“ atstovas, išrinktasis parlamentaras Bogdanas Jaremenko.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Gal pone Jus į Meksiką jokit.....

aha

'uzsienio politika' Mazeikiu nafta atiduota ir visa Lietuva jankiam,politika senio tokia,pastumdelis.

Anonimas

Nerimsta senos tapkes jau matai nekas nekreipia demesio ves koncerencija kaip as begau i amerika o tapkes palikau Siauliuose :-) AMERIKOSU JANKU SIKNALAIZIS :-)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS