Vokietijos vyriausybės atstovė susitiks su G. Landsbergiu ir A. Armonaite | Diena.lt

VOKIETIJOS VYRIAUSYBĖS ATSTOVĖ SUSITIKS SU G. LANDSBERGIU IR A. ARMONAITE

  • 4

Antradienį į Vilnių atvyksta Vokietijos ekonomikos ir klimato apsaugos valstybės sekretorė Franziska Katharina Brantner (Franciska Katarina Brantner). Ji susitiks su užsienio reikalų, ekonomikos ir inovacijų ministrais, prezidento patarėjais.

Gabrielius Landsbergis su Vokietijos politike aptars aktualius santykių su Kinija klausimus, o  ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė – dvišalį ekonominį bendradarbiavimą, prekybos ir investicijų klausimus bei dėl santykių su Kinija Lietuvos verslui kilusius sunkumus.

Kaip BNS nurodė prezidentūra, Gitano Nausėdos susitikimas su F. K. Brantner nesuplanuotas, ji susitiks tik su Užsienio politikos ir Ekonominės ir socialinės politikos grupių patarėjais.

Vokietijos pozicija Lietuvos ir Kinijos ginče dėl Taivano atstovybės gali suvaidinti kertinį vaidmenį. Berlynas palaiko gerus prekybinius ryšius su Kinija, kurie ypač svarbūs vokiečių automobilių pramonei. Lietuvoje gamyklas turi Vokietijos automobilių pramonės įmonės „Hella“ ir „Continental“.

Vokietija 2020 metais buvo pirma pagal dydį Lietuvos paslaugų eksporto rinka, kuri sudarė 15 proc. (1,6 mlrd. eurų) Lietuvos paslaugų eksporto. Pernai sausį-spalį Vokietija užėmė trečią  vietą pagal eksportą ir pirmą – pagal lietuviškos kilmės prekių eksportą ir importą.

50 investicinių projektų leido sukurti daugiau negu 7 tūkst. darbo vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

pastebejimas

Lietuva tapo pajuokos objektu visame pasaulyje deka tokiu veikeju kaip armonaite bei gabriukas,niekas rimtai ir nebeziuri i musu nykstukine valstybele,geda jie daro! atstovaudami tautos vardu,kas toliau laukia,jeigu ju neatstatydins,sunkiai suvokiama kiek kiaulysciu si sutve dar prikres,jeigu ju neismes is seimo!

Seppuku

Įdomu, ar viešnia žino beviltiškus šios koalicijos reitingus? Jei žino, tuomet ji turėtų žinoti, ką pasakyti nueinančiai, nykštukinės šalies vyriausybei Kinijos klausimu.

Naujametiniai palinkėjimai ,šiems valdantiesiems.

Kad šiems veikėjams tektų pagyventi bent pusmeti iš pensijos ,kuri padidinta trisdešimt eurų siekia tris šimtus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS