VRK gavo Demokratų sąjungos ir Laisvės partijos paraiškas dalyvauti prezidento rinkimuose | Diena.lt

VRK GAVO DEMOKRATŲ SĄJUNGOS IR LAISVĖS PARTIJOS PARAIŠKAS DALYVAUTI PREZIDENTO RINKIMUOSE

  • 4

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo dviejų politinių partijų paraiškas dalyvauti prezidento rinkimuose – užsiregistravo Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ir Laisvės partija.

Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ valdyba šeštadienį patvirtino buvusio krašto apsaugos viceministro ir NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko kandidatūrą dalyvauti kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Kaip LRT radijui sakė VRK pirmininkė Lina Petronienė, Laisvės partija kandidato nenurodo, jį galės patikslinti vėliau. 

Pasak L. Petronienės, galutinis kandidatų sąrašas paaiškės iki vasario pabaigos. Maksimalus užsiregistravusių kanidadatų skaičius tuomet gali sumažėti patikrinus dokumentus, pateiktus 20 tūkst. surinktų gyventojų parašų.

Kaip pranešė VRK, įsigaliojus Seimo nutarimui dėl prezidento rinkimų skyrimo ir likus lygiai šešiems mėnesiams iki šių rinkimų dienos, sekmadienį oficialiai prasidėjo šių rinkimų politinė kampanija ir jau galima registruotis dalyvauti ar kelti kandidatus prezidento rinkimuose.

Tėvynės Sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams rinkimuose atstovaus Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai – Aurelijus Veryga. Lietuvos Regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką. Save išsikėlė gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Turkus, aktyvistas Antanas Kandrotas.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužės 12-ąją. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ka reikia padaryti

Pedalu partija su savo iskeltu kaditatu tiesiai siukslyna visiem laikam,I. Simonyte is paskos pedalams.

tulpių paštas, Stiklių restoranas, sklypas už 1 eurą

Rinksiu tokį, kuris nebus pa...dl..aižys, pvz: Kinijos prezidentas atsisakė vakarienės su Bidenu ir nuvyko į susitikimą su Ilonu Masku. Prieš tai pačiam Bidenui pasakė, kad pasaulis perdidelis, kad jame viešpatautų tik viena ar tik kelios galios ir patarė baigti karus.

....BAIGSIS VISI KOMENTARAI ,JEI PRARYSIM KABLIUKĄ......../

VALDAS TUTKUS ar Valdas TURKUS? .... TS-LKD LSDP ir ,, Vardan Lietuvos" mostelėjo atsarginį variantą GIEDRIMĄ JEGLINSKĄ----riebų MASALĄ ant kabliuką pakabino mums žuvelėms ,,kvailoms"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS