VRK panaikino į EP išrinktų P. Saudargo ir A. Verygos Seimo nario mandatus | Diena.lt

VRK PANAIKINO Į EP IŠRINKTŲ P. SAUDARGO IR A. VERYGOS SEIMO NARIO MANDATUS

Konservatorių Paulių Saudargą ir „valstietį“ Aurelijų Verygą išrinkus į Europos Parlamentą (EP), ketvirtadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikino jų Seimo nario mandatus.

Komisija posėdyje taip pat suteikė mandatą A. Verygą keičiančiai Jekaterinai Rojakai.

Šiems sprendimams VRK nariai pritarė bendru sutarimu, nutraukdami P. Saudargo ir A. Verygos Seimo nario įgaliojimus nuo liepos 16 dienos, kai Strasbūre vyks pirmasis naujos kadencijos EP posėdis.

„A. Veryga išrinktas daugiamandatėje rinkimų apygardoje, tai jam atsistatydinus, Seimo nariu tampa kitas kandidatas iš sąrašo. Sekantis neina, turime poros kandidatų – Andriejaus Stančiko ir Aušros Papirtienės – kurie eina po A. Verygos, (...) atsisakymus tapti Seimo nariais, prašymus juos praleisti kandidatų sąrašo eilėje“, – posėdyje kalbėjo sprendimus pristačiusi komisijos pirmininkė Lina Petronienė.

Kitas kandidatas, negavęs mandato ir jo neatsisakęs, yra J. Rojaka. Atsiradus laisvai Seimo nario vietai, komisija patvirtino jos mandatą.

Kalbėdama apie vienmandatėje apygardoje į Seimą išrinktą P. Saudargą, L. Petronienė pažymėjo, kad nebėra laiko surengti rinkimų jo apygardoje, tad ši vieta parlamente liks tuščia.

„Jam atsistatydinus, reikėtų rengti Seimo nario rinkimus, tačiau rinkimai yra numatyti spalio mėnesį, liko mažiau negu metai, tai tikrai papildomų rinkimų net nespėtume surengti ir įstatymas nebenumato. Lieka jo įgaliojimus nutraukti lygiai taip pat, kadangi pirmas EP posėdis vyks liepos 16 dieną, jis prašo nutraukti nuo tos pačios dienos“, – sakė VRK pirmininkė.

A. Verygą Seime pakeitė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) sąraše 2020 metais už brūkšnio likusi ekonomistė J. Rojaka. Vis tik ji prisijungs ne prie „valstiečių“, o prie Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos.

Tuo metu P. Saudargas 2020 metais buvo išrinktas Justiniškių-Viršuliškių vienmandatėje apygardoje.

Lietuva į naujos kadencijos EP birželį išrinko 11 parlamentarų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Visokeriopos sekmės Saudargui-vertas

yra nuomonių

Proporcingai gyventojų skaičiui , narių t.b. ženkliai mažiau .

Anonimas

a sodins jau pas tuos pazystamus ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS