VRK nutarė: Šilutės apygardoje antrasis rinkimų turas vyks | Diena.lt

VRK NUTARĖ: ŠILUTĖS APYGARDOJE ANTRASIS RINKIMŲ TURAS VYKS

  • 0

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sekmadienį vienbalsiai nusprendė patvirtinti Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatus vienmandatėje Šilutės apygardoje.

„Nematau pakankamo pagrindo pasakyti, kad negalima nustatyti, kas išėjo į antrąjį turą“, – sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Alfredas Stasys Nausėda per pirmą rinkimų turą gavo 24,27 proc. rinkėjų balsų, o už T ėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionys demokratų narę Sandrą Tamašauskienę balsavo 17,71 proc, rinkėjų. Dėl patekimo į Seimą jie kovos antrame rinkių rate

Trečias su 15,34 proc. rinkėjų balsų liko partijos „Tvarka ie teisingumas“ atstovas Kęstas Komskis. 12,90 proc. rinkėjų pasitikėjimą pareiškė socialdemokratui Artūrui Skardžiui, kuris yra pareikalavęs pakartotinių Seimo rinkimų Šilutėje, nes policija išaiškino galimą balsų pirkimą per išankstinį balsavimą Seimo rinkimuose šioje apygardoje. 

Tuo metu balsavimo rezultatai daugiamandatėje apygardoje dar nėra patvirtinti.

Teisėsauga tiria galimą rinkėjų papirkimą Šilutės apygardoje.

VRK yra sudariusi komisiją tirti galimo balsų pirkimo „Tvarkos ir teisingumo“ naudai Šilutėje  atvejį. Komisija darbo dar nepradėjo. Apsispręsti dėl rinkimų rezultatų šioje apygardoje komisija turės iki spalio 30 dienos – galutinių rinkimų rezultatų tvirtinimo.

„Tvarka ir teisingumas“ Šilutėje gavo 2053 balsus. Šioje apygardoje  iškeltas „tvarkietis“ K.Komskis dalyvaudamas rinkimuose surinko 2305 balsus ir liko trečias. Bendrame partijos sąraše po reitingavimo K.Komskis surinko 6098 pirmumo taškus ir nukrito iš antros į ketvirtą vietą.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris žiniasklaidai yra patvirtinęs, kad balsų pirkimas Šilutėje vyko ne atskirų kandidatų, o partijos „Tvarka ir teisingumas“ naudai. Jo teigimu, ikiteisminis tyrimas pradėtas dar spalio 6-ąją, bet pats balsų pirkimas įvyko spalio 9-ąją, rinkimų dieną.

Policijai paskelbus apie ikiteisminį tyrimą Šilutėje, K.Komskis paskelbė stabdantis narystę partijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS