VRK panaikino dar dviejų kandidatų į Seimą teisinę neliečiamybę | Diena.lt

VRK PANAIKINO DAR DVIEJŲ KANDIDATŲ Į SEIMĄ TEISINĘ NELIEČIAMYBĘ

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį panaikino dar dviejų kandidatų į Seimą teisinę neliečiamybę.

Panevėžio apygardos prokuratūros prašymu panaikintas Lietuvos socialdemokratų darbo partijos kandidato Deltuvos šiaurinėje apygardoje, buvusio Anykščių rajono mero Kęstučio Tubio teisinis imunitetas.

K. Tubis Molėtų teisme teisiamas dėl prekybos poveikiu.

Pats kandidatas VRK atsiuntė raštą neprieštaraujantis imuniteto panaikinimui.

„Prašau, kad Vyriausioji rinkimų komisija priimtų sprendime nurodytą sutikimą, kadangi noriu, jog teisme būtų kuo greičiau išnagrinėta baudžiamoji byla dėl veikų, kurių nepadariau“, – rašte VRK tvirtino K. Tubis.

Rinkimų komisija taip pat panaikino partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidato Virginijaus Dastiko teisinę neliečiamybę.

Anot prokuratūros rašto, baigtas ikiteisminis tyrimas dėl šio asmens vairavimo neblaiviam, bylą norima perduoti nagrinėti teismui.

Anksčiau VRK yra panaikinusi septynių kandidatų į Seimo narius teisinį imunitetą.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kad, Vyriausiajai rinkimų komisijai paskelbus kandidatus ir kandidatų sąrašus, iki pirmojo naujai išrinkto Seimo posėdžio kandidatas į Seimo narius be Vyriausiosios rinkimų komisijos sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip varžoma jo laisvė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Rinkimų komisijai užkliūva ne visi teisti. Kiek jų seime teistų ir nieko . Pvz. Uspaskikas ir visa jo šaika ,liberalų - vagių stambiais kyšiais partija rinkimų komisijai tiko. Juokingiau ir būti negali. Rinkimų komisijai palankūs stambūs vagys matyt nuskyla dalelė ,kad tyli. Sąžiningi žmonės kaip Neringa Venckienė irgi netiko. Ir visai neįdomu kad Venckienei.teismo sprendimus priėmė korumpuotas teisėjas Laužikas ,kuris dabar yra įtariamųjų teisėjų saraše. Anekdotas su rinkimų komisija.Matyt nurodymus duda sistema ,kuriojje yra nusikaltėliai ,pedofilai,stambūs ir nenueisti vagys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS