VRK po teismo sprendimo nutarė išspausdinti E. Vaitkaus prezidento rinkimų programą | Diena.lt

VRK PO TEISMO SPRENDIMO NUTARĖ IŠSPAUSDINTI E. VAITKAUS PREZIDENTO RINKIMŲ PROGRAMĄ

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) šeštadienį kandidatų į prezidentus rinkimų leidinyje nutarė išspausdinti savo kandidatūrą keliančio mediko Eduardo Vaitkaus programą.

Už tai balsavo septyni VRK nariai, trys buvo prieš, susilaikė vienas komisijos narys.

„Siūloma spausdinti tą programos naujausią versiją“, – sakė VRK darbuotojas Rokas Stabingis.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas ketvirtadienį panaikino VRK sprendimą leidinyje nespausdinti E. Vaitkaus programos. Anot teismo, komisija nepakankamai motyvavo priimtą sprendimą ir pažeidė pareiškėjo pasyviąją rinkimų teisę.

Komisija sprendimo projekte konstatavo, kad atnaujinta E. Vaitkaus rinkimų programos versija kelia abejonių dėl jos atitikties apraše nurodytiems visuomenės darnos, sąžiningų ir garbingų rinkimų principams.

Vis tik VRK nutarė spausdinti kandidato į prezidentus programą, nes „rinkėjai turi teisę į visapusišką informaciją apie rinkimuose dalyvaujančius kandidatus.“

Komisijos narys Andrius Vaišnys teigė nepritariantis programos spausdinimui. E. Vaitkaus programoje jis sakė matantis Maskvos propagandą.

Kovo pabaigoje komisija, pirmą sykį nutarusi nespausdinti mediko programos, savo sprendimą motyvavo tuo, kad šio politiko prezidento rinkimų programa neatitinka VRK nustatytų reikalavimų.

Komisija tąsyk teigė, kad joje esama teiginių, nukreiptų prieš Lietuvos tarptautinius įsipareigojimus, įskaitant jos narystę NATO, valdžia nepagrįstai, be teisinio pagrindo vadinama išdavikais, taip pat siekiama skleisti nepasitikėjimą užsieniečiais.

Komisijos sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

kauniete

Viskas jankyne paruošta sutikti Vėgelei tai ir lėkė ungurys pažadus išdėstė ka padarys gero dipukam kad galėtu spresti lietuvoje konservu valdyma Skaitau kad tie kas jau palikon lietuva ir atžalos gimė amerikoje negali turėti jokiu teisiu rinkimuose Keista prezidentas negyvenes 3 metus lietuvoje negali bolitiruotis o rinkejai 30 metu negyvenantis lietuvoje turi teise balsuoti kažkas nenuormalu

to Klpd

NIEKO TU NEIŽIŪRĖSI NES SMEGENĖLĖS PER SKYSTOS PROTINGA TAUTOS DALIS JAU ĮŽIŪRĖJO SUBALSAVO UŽ GER VAITKU IR BE PARTIJOS ŠAIKOS TIK TAUTA TAUTA KURI IR YRA JĖGA

Gerovės valstybė

Retas Kugelis tas E.V
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS