Rinkimų komisija panaikino penkių į EP išrinktų Seimo narių įgaliojimus | Diena.lt

RINKIMŲ KOMISIJA PANAIKINO PENKIŲ Į EP IŠRINKTŲ SEIMO NARIŲ ĮGALIOJIMUS

  • 1

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį nutraukė penkių į Europos Parlamentą (EP) išrinktų Seimo narių įgaliojimus.

Aušra Maldeikienė įgaliojimų netenka nuo liepos 1-osios, „valstietis“ Stasys Jakeliūnas, konservatoriai Rasa Juknevičienė, Andrius Kubilius, socialdemokratas Juozas Olekas – nuo liepos 2-osios.

Šie parlamentarai pirmadienį VRK posėdyje, kaip numato įstatymas, perskaitė savo prašymus atsistatydinti iš Seimo nario pareigų.

Pasak VRK pirmininkės Lauros Matjošaitytės, numatytos skirtingos įgaliojimų nutraukimo datos, nes taip Seimo nariai pateikė prašymus dėl mandatų atsisakymo.

Liepos 2-ąją VRK planuoja įteikti pažymėjimus būsimiesiems parlamentarams, kurie pakeis į EP išvykstančius Seimo narius: Vilijai Aleknaitei-Abramikienei, Broniui Bradauskui, Aistei Gedvilienei ir Audronei Jankuvienei.

Jie yra pirmieji likę po brūkšnio nepatekę į Seimą 2016 metais Lietuvos socialdemokratų partijos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatų sąraše.

Kadangi A. Maldeikienė į Seimą išrinkta vienmandatėje Žirmūnų apygardoje Vilniuje, vietoj jos parlamento narys bus renkamas rugsėjo 8 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

BET!!! jie juk buvo KONSTITUCIJA prisiekę MUMS tarnaut... tai Konstitucinė priesaika - šuns vietoj?.. tai KO ant Pakso taip pykstat?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS