VRK: saviizoliacijoje esantys asmenys dar šiandien gali kreiptis dėl balsavimo | Diena.lt

VRK: SAVIIZOLIACIJOJE ESANTYS ASMENYS DAR ŠIANDIEN GALI KREIPTIS DĖL BALSAVIMO

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė sako, kad Rinkimų komisijos nariai dar sekmadienį aplankys tuos saviizoliacijoje esančius asmenis, kuriems dėl vienokių ar kitokių priežasčių dar nebuvo suteikta teisė balsuoti.

„Svarbiausias dalykas yra užtikrinti, kad tie asmenys galėtų pasinaudoti savo teise rinkimuose, ir kol dar yra laiko, mes turime padaryti viską, (...) ir dedame pastangas. Rinkimų komisijos, į kurių teritoriją patenka rinkėjai, dėl vienokių ar kitokių priežasčių nebalsavę, apsilankys pas juos dar šiandien ir sudarys jiems galimybę balsuoti. Mūsų toks yra sprendimas šiandien, tokios galimybės, kokias turime“, – VRK spaudos konferencijoje teigė L. Matjošaitytė.

Svarbiausias dalykas yra užtikrinti, kad tie asmenys galėtų pasinaudoti savo teise rinkimuose, ir kol dar yra laiko, mes turime padaryti viską, (...) ir dedame pastangas.

VRK pirmininkė taip pat pabrėžė, kad saviizoliacijoje esantys asmenys, kurių dar neaplankė Rinkimų komisijos atstovai, turėtų nedelsiant kreiptis į VRK.

„(Saviizoliacijoje esantiems ir nebalsavusiems asmenims – ELTA) reikėtų nedelsiant kreiptis į VRK (...). Mes pasižiūrėsime, dėl kokių priežasčių nebuvo organizuotas balsavimas ir prašysime komisijų, kad dar suspėtų ir pas tuos asmenis nuvyktų. Žvelgiant į bendrą namuose balsavusių rinkėjų skaičių, jų yra apie 90 tūkst., tai tikrai nėra didelis skaičius. Bet jeigu asmenims buvo sudarytas lūkestis, kad jie galės pasinaudoti savo teise, kad Rinkimų komisijų nariai atvyks, mes tikrai turime pataisyti šią situaciją ir sudaryti jiems galimybes balsuoti“, – kalbėjo L. Matjošaitytė.

„Kalbant apie antrąjį turą, matyt, jau iš mūsų pusės bus rimtas įspėjimas (Rinkimų – ELTA) komisijoms dar kartą atidžiau pasižiūrėti, įvertinti situaciją, jeigu atsitiko taip, kad (komisijos narys – ELTA) atvyko pas rinkėją, esantį saviizoliacijoje,o  rinkėjas durų neatidarė. Galbūt reikėtų kviesti policijos pareigūnus ar kitaip fiksuoti, kad asmuo durų neatidarė.“, – pridūrė ji.

Komentuodama neatitikimą tarp VRK ir „Baltųjų pirštinių“ skelbiamų duomenų dėl saviizoliacijoje esančių vis dar neaplankytų rinkėjų, L. Matjošaitytė teigė, kad asmeniškai paprašė „Baltųjų pirštinių“ organizacijos jų surinktų duomenų bei pridūrė, kad šiuo atveju reikalingas sklandesnis bendradarbiavimas.

„Šiandien viešojoje erdvėje mes sužinojome, kad visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ renka, fiksuoja tokią informaciją. Asmeniškai paprašiau pasidalinti ta informacija, kad ir mes, kaip rinkimų organizatorius, ją turėtume ir galėtume, kol dar yra laiko, perduoti Rinkimų komisijoms, kad būtų sprendžiamas šis klausimas. Nes rinkti informaciją, ją kažkur laikyti ir vėliau apie tai informuoti organizatorių nėra tas bendradarbiavimas, kurio mes visi tikimės“, – teigė L. Matjošaitytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

>

Belskites,gal.komisija atidaris duris,o gal ir ne ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS