VRK svarstys siūlymus, ką reikėtų keisti Rinkimų kodekse | Diena.lt

VRK SVARSTYS SIŪLYMUS, KĄ REIKĖTŲ KEISTI RINKIMŲ KODEKSE

  • 2

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį svarstys, kokias Rinkimų kodekso spragas atskleidė savivaldos rinkimai ir ką reikėtų keisti jame keisti.

„Toks pirmas paketas. Manau, kad dar ne kartą bandysime gryninti (siūlymus – BNS), nes artėja kiti rinkimai, norime kuo geriau sutvarkyti“, – BNS sakė laikinai VRK pirmininko pareigas einantis Andrius Puksas.

Anot jo, pasiūlymai susiję su terminais, baudžiamojo poveikio priemonių taikymu.

Savo siūlymus VRK teiks Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui.

„Esame pažadėję, kad balandžio 14 dieną Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas gaus mūsų pasiūlymus“, – teigė A. Puksas.

Kovo pradžioje vykę tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai organizuoti pagal naują Rinkimų kodeksą.

Jį taisyti ketinama, nes kilo nesklandumų kandidatams pateikiant pareiškinius dokumentus, taip pat taikant teismų priimtas baudžiamojo poveikio priemones prieš pat rinkimus nuteistiems kandidatams. Dėl to po pirmojo turo iš Anykščių ir Visagino rajonų merų rinkimų buvo pašalinti Kęstutis Tubis bei Dalia Štraupaitė, o po kelių dienų – grąžinti. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nurodė pakartoti antrojo turo balsavimą Visagine.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ką ką aha

Žydų niekada neleido būti niekuo kitu kaip lietuvio vergu ar klounu, iš kurio galėjo tyčiotis iki soties. Dar jiem leido naktimis išvalyti lietuvių srutas ir vežtis. Viskas. Dar jiem tarybiniais metais leido šluoti gatves ir garažuose išvalyti benzo smarvę. Medicinoje juis laikė vietoje eksperimentinių žiurkių. Dukras jų naudojo pajuokai, statydavo ant scenos pradžioj jų juodus gaurus nuo kūno kaip gyvuliam nuskutę ir liepdavo šokt, dainuot. O dabar kas? Gyvulius praleido prie valdymo?

Milda

Sutrumpinti išankstinį balsavimą iki 2-jų dienų. Namuose leisti balsuoti tik neįgaliems arba nuo 80 metu. Dabartiniais laikais 70 -meciai daugumoje dar labai energingi,vaikstantys,sportuojantys.Kiti tai laiko netgi įžeidimu paklausti ar nori balsuoti namuose Dar vienas pasiūlymas,kad į namus ateitų ne vienas ar

SUSIJUSIOS NAUJIENOS