VRK vadovė: A. Guogos mandato klausimas bus svarstomas kitą savaitę | Diena.lt

VRK VADOVĖ: A. GUOGOS MANDATO KLAUSIMAS BUS SVARSTOMAS KITĄ SAVAITĘ

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) posėdis, kuriame bus svarstomas Antano Guogos Seimo nario mandato klausimas, vyks ateinančią savaitę.

„Vyriausioji rinkimų komisija šią savaitę komisijos posėdžių neplanavo, rytoj posėdis taip pat nėra suplanuotas. Posėdis planuojamas artimiausiu metu kitą savaitę, tuo metu ir spręsime visus klausimus“, – trečiadienį Eltai teigė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė.

VRK pirmininkės teigimu, tikėtina, kad posėdis vyks kitos savaitės antroje pusėje.

Posėdis planuojamas artimiausiu metu kitą savaitę, tuo metu ir spręsime visus klausimus.

A. Guoga Seimo nario mandato pageidavo atsisakyti nuo sausio 14 d., antradienį informavo L. Matjošaitytė. Pats A. Guoga teigė, kad parlamentaro mandato nusprendė atsisakyti dėl to, kad su „darbiečiais“, anot jo, nebeįmanoma įgyvendinti prieš Seimo rinkimus duotų pažadų visuomenei.

ELTA primena, kad pastaruoju laiku ėmė ryškėti nesutarimai tarp Darbo partijos nario A. Guogos ir partijos pirmininko V. Uspaskicho. A. Guoga kritiškai sureagavo į V. Uspaskicho kvietimą įsigyti vandens, neva padedančio sukurti imunitetą nuo COVID-19. Politikas tokį partijos pirmininko elgesį vadino apgailėtinu, ragino „darbiečius“ nebūti klapčiukais ir siūlė dėl šio klausimo šaukti partijos tarybos posėdį. Savo ruožtu V. Uspaskichas neslėpė pasipiktinimo bendrapartiečiu A. Guoga ir teigė, kad jo dienos partijoje suskaičiuotos.

Kilus dar vienam skandalui dėl Darbo partijos lyderio V. Uspaskicho homofobiškų pasisakymų, atsidūrusių ir Europos Parlamento politinių jėgų akiratyje, „darbietis“ A. Guoga vėl stojo aštriai kritikuoti partijos pirmininką ir kalbėti apie tai, kad šis turi trauktis iš einamų pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pil.

Vienas aferistas bus pakeistas kitu.Manau reikia kuo greičiau mažinti Seimo narių skaičių Lietuvos Seime.Mažesnio kiekio veltėdžiu, artistų Lietuvai užtenka pilnai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS