VTEK tirs K. Komskio elgesį | Diena.lt

VTEK TIRS K. KOMSKIO ELGESĮ

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), susipažinusi su gautu pranešimu, trečiadienį vienbalsiai nusprendė pradėti tyrimą dėl Pagėgių savivaldybės tarybos nario Kęsto Komskio elgesio.

Pareiškėjas VTEK nurodė, kad K. Komskio vadovaujama įmonė UAB „Kalibrus“, kurios šis valstybės politikas nėra nurodęs privačių interesų deklaracijoje, dalyvauja ir dažnai laimi didelės vertės Pagėgių savivaldybės administracijos, kuriai vadovauja K. Komskio brolis, organizuojamus viešųjų pirkimų konkursus. Iš komisijai pateiktų dokumentų matyti, kad Pagėgių savivaldybės administracija šiais metais su bendrove „Kalibrus“ buvo pasirašiusi ne vieną sutartį rangos darbams atlikti. Pasirašant šias sutartis, kaip nurodyta dokumentuose, „Kalibrus“ atstovavo jos direktorius K. Komskis.

VTEK primena, kad interesų derinimo įstatymo nuostatos, kurios taip pat taikomos ir savivaldybių tarybų nariams, valstybinėje tarnyboje dirbantiems asmenims draudžia atstovauti fiziniams ar juridiniams asmenims ir ginti jų interesus institucijoje ar įstaigoje, kurioje jis dirba, o jei įstaiga, kurioje jie dirba, priklauso įstaigų sistemai, – bet kurioje tos įstaigų sistemos įstaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Dar viena mafija tiek seime ,tiek Šilutės rajone Komskiai. Daro ką nori tie plačiasnukaiai ,plugdo iš rusijos ką nori ir tik pabandyk pasakyti mą nors apie juos blogai,nebežinosi į kurią pusę eiti. Ir tokie aferistai sėdi seime, išsisukinėja iš visų situacijų vieta lkalėjime.

Anonimas

Bananu respublika. Bardakas visur.

Baba

Lietuva gražiai padalinta!!runkeliams uz sena kibirą policija prokuratūra STT teismas Lukiškės!visiem pasislepusiems ir dar ne!!už milijardus!kažkokia VTEK? Ir jokių Lukiškių!milijardų nebėra !!!!!viisokios neliečiamieju kastos!kas čia dedasi 30 metu?ar dėl to mes rizikavom gyvybę prie bokšto?siaubas vieniems antrankiai kitiem kažkokia pašnekesių kontora VTEK!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS