VTEK nutarė susirinkti informaciją apie M. Navickienės ryšius | Diena.lt

VTEK NUTARĖ SUSIRINKTI INFORMACIJĄ APIE M. NAVICKIENĖS RYŠIUS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pranešė trečiadienį nusprendusi surinkti daugiau informacijos apie buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės veiksmus ir ryšius.

Surinkusi duomenis, komisija spręs, ar yra pagrindas pradėti tyrimą dėl galimo viešųjų ir privačių interesų derinimą reglamentuojančio įstatymo pažeidimo.

„Komisija aiškinsis M. Navickienės privačios kelionės į Dubajų aplinkybes, jos ryšius su šią kelionę apmokėjusiais asmenimis ir jų atžvilgiu tuomet ministrės pareigas ėjusios M. Navickienės atliktus tarnybinius veiksmus bei priimtus sprendimus“, – teigiama VTEK pranešime.

M. Navickienė atsistatydino gegužę paaiškėjus, kad pernai ji skrido atostogauti į Dubajų privačiu lėktuvu su savo sutuoktinio verslo partneriais finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite ir jos sugyventiniu Vilhelmu Germanu.

„Foxpay“ yra laimėjusi keliasdešimt viešųjų pirkimų, didžiausias jų – prieš kelerius metus sudaryta sutartis su Informacinės visuomenės plėtros komitetu (IVPK).

IVPK veikia kaip atsiskaitymų tarpininkas daugybei valstybinių institucijų per centralizuotus e. valdžios vartus ir tam naudoja „Foxpay“ paslaugas.

Įstaiga trečiadienį pranešė, kad kreipsis į vyriausybinę strateginių įmonių sandorius tikrinančią komisiją, prašydamas įvertinti šią 2022 metais sudarytą sutartį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Klausimeliui

Ji priklauso Lietuvos sionistu organizacijai.tai tautybe nesunku nuspeti.

Vaje,vaje

Per tą Moniką,žėk,pradės lįsti ir anūko su kruliova Morda reikalai dėl privačių mokyklų statybų...Ir kas galėjo pagalvoti ,kad per ministrės pasiskraidymą su vagių šutve,taip pasmirs seniai klestėjusiam fokspajui,kurio trinkūnaitė su germansku žideliu kaip inkstai taukuose nebaudžiamai vartėsi?

Anonimas

tuoj isleis cimlyte ja i uzsieni kaip bartuseviciu tai kaip galima sakyti bausme savo chebrai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS