Vyriausybė dar pusmečiui pratęsė ES pabėgėlių perkėlimo programą | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ DAR PUSMEČIUI PRATĘSĖ ES PABĖGĖLIŲ PERKĖLIMO PROGRAMĄ

Lietuva pratęsė pabėgėlių perkėlimo programą iki metų pabaigos, anksčiau ją užbaigti buvo numatyta birželio 30-ąją.

Ministrų kabinetas pritarė Vidaus reikalų ministerijos parengtam projektui, numatančiam toliau tęsti 2015-aisiais pagal susitarimą su Europos Sąjunga (ES) patvirtintą sprendimą dėl pabėgėlių perkėlimo – juo numatyta, kad Lietuva priims 1077 pabėgėlius iš  Europos Sąjungos (ES) ir trečiųjų šalių.

Vidaus reikalų ministerija pažymi, kad pastaraisiais metais sumažėjus migracijai Lietuvai neprireikė įvykdyti įsipareigojimu „visa apimtimi“, t.y. perkelti tik 499 asmenys.

„Tačiau solidarizuotis su vis dar didelę naštą patiriančiomis valstybėmis poreikis išliko“, – tikina ministerija

Pastarąjį kartą Vyriausybė terminą buvo nukėlusi 2019-ųjų gruodį, tuomet skelbta, jog buvo perkelti 490 pabėgėlių, didžioji dalis jų paliko Lietuvą ir išvyko į kitas ES valstybes.

Numatyta, kad vertinant ES Prieglobsčio ir integracijos fondo numatytas lėšas, Lietuva iki šių metų pabaigos dar galėtų priimti 88 asmenis iš ES valstybių narių ir 18 asmenų iš trečiųjų šalių.

Pažymima, jog ir pati pabėgėlių perkėlimą koordinuojanti Europos Komisija konstatavo, jog COVID-19 sukelta pandemija padarė poveikį „ne tik perkėlimo į Europos Sąjungos įsipareigojimų įgyvendinimui, bet ir Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo lėšų įsisavinimo pajėgumams“, todėl pusmečiui pratęstas ir paramos panaudojimo terminas.

Šiuo metu Lietuva atlieka procedūras dėl šešių asmenų perkėlimo iš Italijos, keturių nelydimų nepilnamečių iš Graikijos, septynių asmenų iš Sirijos , 17 eritritrėjiečių iš Etiopijos pabėgėlių stovyklos, taip pat dėl penkių asmenų iš Maltos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Stop okupacija

Ka ta "vyriausybe" cia pratese??? Kada bus referendumas del siu Lietuvos grioveju atstatydinimo??? Mes nenorime jokiu "pabegeliu" ir svetimsaliu!

lietuviu tauta ,,,vyriausybybe ,,

be jokiu pratesimu pusmeciuj---ANT SAKIU ISKELE ISNES ,KARTU SU VISU TUO JU SUVEZTU Y LIETUVA SBRODU....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS