Vyriausybė nepritaria siūlymui atsisakyti senaties korupciniams nusikaltimams | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ NEPRITARIA SIŪLYMUI ATSISAKYTI SENATIES KORUPCINIAMS NUSIKALTIMAMS

Vyriausybė nepritaria konservatorių siūlymui atsisakyti senaties termino korupciniams nusikaltimams.

Konservatoriai siūlo taisyti Baudžiamąjį kodeksą, kad senatis nebūtų taikoma kyšininkavimo ir prekybos poveikiu bylose.

Ministrų kabinetas šią savaitę tam nepritarė, pabrėždamas, kad senatis šiuo metu taikoma tik nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams, kuriuos apibrėžia tarptautinės sutartys: genocidui, tarptautinės teisės draudžiamam elgesiui su žmonėmis, priverstiniam dingimui, kankinimui, tarptautinės humanitarinės teisės saugomų asmenų žudymui, civilių trėmimui ar perkėlimui.

Teisingumo ministerijos parengtoje išvadoje akcentuojama, kad korupcinės veikos laikomos kur kas mažesnio pavojingumo, nei minėti nusikaltimai.

Be to, nurodoma, kad šiuo metu ilgiausia senatis tokiems nusikaltimams siekia 15 metų, o jos visiškas atsisakymas „neskatintų teisėsaugos institucijų imtis visų priemonių, siekiant greitesnio bylos ištyrimo“.

„Pažymėtina, kad į aptariamą nusikaltimų sąrašą nepatenka net tokie labai sunkių nusikaltimų kategorijai priskirtini nusikaltimai kaip valstybės perversmas, kėsinimasis į Respublikos prezidento gyvybę, kvalifikuotas nužudymas, teroro aktas, vaiko pirkimas arba pardavimas ir kt., kurių pavojingumas ir žala yra daug didesni negu kyšininkavimo ir prekybos poveikiu“, – nurodoma Vyriausybės išvados projekte.

Teisingumo ministerija nurodo, kad korupcinių nusikaltimų pastaruoju metu mažėja: 2017 metais užregistruoti 762 nusikaltimai ir baudžiamieji nusižengimai valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams, 2018-aisiais – 564, o 2019-aisiais – 516.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jokiu atsisakymu ...jokiu ,,senaties terminu,,,,

visus konservatlyberastinius VARIUGAS-AFERIUGAS STATYT PRIE SIENOS IR SAUDYT KAIP PASIUTUSIUS SUNIS....

Klausimas

Kaipgi ji pritars pati būdama suinteresuota :)?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS