Maisto ir veterinarijos rizikos institutas bus atskirtas nuo tarnybos | Diena.lt

MAISTO IR VETERINARIJOS RIZIKOS INSTITUTAS BUS ATSKIRTAS NUO TARNYBOS

  • 0

Pertvarkant Maisto ir veterinarijos tarnybą nuo jos bus atskirtas Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas, o jo pavaldumą perims Žemės ūkio ministerija (ŽŪM). Tam trečiadienį pritarė Vyriausybė.

„Korupcijai tolerantiškos“ tarnybos pertvarką inicijuojanti ŽŪM teigia atsižvelgusi į Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrimus dėl galimų sisteminių korupcinių veikų Maisto ir veterinarijos tarnyboje, taip pat norėdama didinti institucijų skaidrumą ir atsakomybę.

„Siekiama pakeisti instituto pavaldumą nekeičiant jo veiklos sričių, nemažinant jam skirto finansavimo ir tęsiant darbuotojų darbo santykius tokiomis pat sąlygomis“, – nurodo ministerija.

Be to, tokiu atveju Maisto ir veterinarijos tarnyba galės konkursų būdu atsirinkti tiek Lietuvos, tiek Europos Sąjungos laboratorijas, kurios atliktų būtinus tyrimus, o tai užtikrintų jų nešališkumą.

Ministerija institutą perims nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas atlieka laboratorinius tyrimus maisto, pašarų, gyvūnų ligų ir gerovės srityse, numato galimas rizikas ir siūlo, kaip jas valdyti.

Ministerija anksčiau skelbė, kad siekiama išmontuoti dešimtmečius veikusią neskaidrią ir tolerantišką korupcijai struktūrą, pertvarkyti institucijos valdymo grandis, užtikrinant tarnybos paslaugų kokybę bei prieinamumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS