Vyriausybė nesiūlys įvesti tiesioginio valdymo Druskininkuose | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ NESIŪLYS ĮVESTI TIESIOGINIO VALDYMO DRUSKININKUOSE

Vyriausybė nesiūlys įvesti tiesioginio valdymo Druskininkų savivaldybėje, kurioje daugiau nei metus nesuformuojamas Kontrolės komitetas.

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė tokiai Vidaus reikalų ministerijos parengtai pozicijai atmesti Druskininkų opozicijos prašymą.

„Įvertinus, kad iki rinkimų liko trys mėnesiai, o situacija yra valdoma, stebima, nėra taip, kad savivaldybėje chaosas, teikėme pasiūlymą neįvesti tiesioginio valdymo. Taip, visi pritarė“, – žurnalistams Vyriausybėje po posėdžio sakė Eimutis Misiūnas.

Kurortinėje savivaldybėje Kontrolės komitetas nesuformuojamas nuo pernai gegužės, nors įstatymuose numatyta, kad tai turi būti padaryta per du mėnesius.

VRM išvadoje tvirtinama, kad  Druskininkų opozicijos pasiūlymas laikinai įvesti tiesioginį valdymą „būtų neproporcinga priemonė susidariusiai situacijai spręsti“, nes savivaldybės funkcijos veikia.

Kontrolės komitetas Druskininkų savivaldybės taryboje nesuformuojamas, nes į jį nepavyksta paskirti opozicijos atstovų. Opozicinės frakcijos keliskart į komitetą siūlė tuos pačius kandidatus, bet mero Ričardo Malinausko vadovaujama valdančioji dauguma juos atmesdavo.

Opozicija sako, kad dauguma neturi teisės nepaskirti į savivaldybės tarybą teisėtai išrinktų politikų, tačiau Druskininkų meras teigia, jog teikiami kandidatai yra susikompromitavę.

Druskininkų valdantieji buvo inicijavę apkaltą penkiems opozicijos atstovams, kaldindami šiuos neteikiant priimtino kandidato į Kontrolės komitetą – Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas juos reabilitavo konstatavę, kad tarybos nariai priesaikos nesulaužė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rinkėjas

Butina,ar buvai Druskininkuose,kad niekus kalbi.Malinauskas Druskininkus prikėlė iš šiūkšlyno.Daugumas Druskininkiečių balsuos tik už dabartinį merą.

Silvija

O meras tai žmonių rinktas , prie ko cia tiesioginis valdymas!!!

BUTINA

Butina nes kitos tseities kaip apkarpyti sparnus DRUSKININKU kUNIGAIKSCIUI NERA Jau .senai Malinauskas jauciasi esantis vienintelis Kunigaikstis Lietuvoje kuris vadovauja savivaldybei.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS