Lietuva UNESCO taryboje akcentuos ir Krymo totorių teises | Diena.lt

LIETUVA UNESCO TARYBOJE AKCENTUOS IR KRYMO TOTORIŲ TEISES

  • 2

Vyriausybės pasitarime pirmadienį sutarta, kad veikdama Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) Vykdomojoje taryboje Lietuva akcentuos žurnalistų saugumo klausimus, Krymo totorių teises.

Tai numatyta patvirtintose gairėse 2015-2019 metams.

„Pirmiausia, aišku, žmogaus teisės, tai yra susiję ir su kultūros saviraiškos teise, ir panašiais dalykais, ir todėl būtent dėl šio prioriteto tęstinis dėmesys bus tiems klausimams, kuriuos mes kėlėme ir (Jungtinių Tautų) Saugumo Taryboje. Konkrečiai kalbant apie Krymo totorių, pavyzdžiui, teises (...). Toliau išskirčiau irgi tęstinį darbą, kuris vyko jau Niujorke, Saugumo Taryboje, - tai žurnalistų saugumas“, - žurnalistams pirmadienį po pasitarimo sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Jo teigimu, taip pat bus stengiamasi tarp svarbiausių kelti lyčių lygybės, kultūros vertybių apsaugos konfliktų metu klausimus.

Anot ministro, prioritetai šiuo metu Ministrų kabineto pasitarime aptarti siekiant pakylėti darbo UNESCO Vykdomojoje taryboje klausimus į aukštesnį lygį.

„Viskas nuosekliai vyksta, tiesiog Vyriausybė dar parodė didesnį dėmesį, kad mes iš tikrųjų tą koordinavimo klausimą pakeliame į Vyriausybės lygį“, - aiškino ministras.

Lietuva UNESCO Vykdomosios tarybos nare bus iki 2019 metų. Tai yra vienas pagrindinių UNESCO valdymo organų, kurį sudaro 58 valstybės narės.

Kaip pažymima Vyriausybės pranešime, pirmadienį Paryžiuje prasideda balandžio 4-15 dienomis vyksianti UNESCO Vykdomosios tarybos 199-oji sesija.

Lietuvos ambasadorius UNESCO, buvęs kultūros ministras Arūnas Gelūnas yra išrinktas vienu iš šešių Vykdomosios tarybos vicepirmininkų.

UNESCO Vykdomojoje taryboje Lietuva taip pat dirbo 1997–2001 metais ir 2005–2009 metais.

Gairės: UNESCO, Vykdomoji taryba, Krymo aneksija, Vyriausybė, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai

Marionetė.

savas

kai jau visai nera ka veikti tai komjaunimas imasi totoriu problemu sprendimo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS