Vyriausybės atstovės Panevėžio apskrityje elgesį vertins premjero sudaryta komisija | Diena.lt

VYRIAUSYBĖS ATSTOVĖS PANEVĖŽIO APSKRITYJE ELGESĮ VERTINS PREMJERO SUDARYTA KOMISIJA

  • 2

Vyriausybės atstovės Panevėžio apskrityje Rasos Šošič galimam tarnybiniam nusižengimui vertinti premjeras sudarė specialią komisiją.

„Yra gauta Lietuvos Seimo kontrolieriaus pažyma dėl UAB „Deliuvis“ skundo prieš Lietuvos Respublikos Vyriausybės atstovę Panevėžio apskrityje“, - BNS sakė komisijos pirmininku paskirtas Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Remigijus Motuzas.

Bendrovė „Deliuvis“ Seimo kontrolieriui R.Šošič skundė dėl galimo neveikimo ir vengimo atlikti savo pareigas. Seimo kontrolierius sausio pradžios pasirašytoje išvadoje bendrovės skundą dėl Vyriausybės atstovės veiksmų nagrinėjant kreipimusis pripažino pagrįstu ir rekomendavo premjerui įvertinti jos elgesį.

„Vyriausybės atstovė nevykdo savo pareigų, tą patvirtinto Seimo kontrolierius, čia ne aš sugalvojau“, - BNS sakė bendrovės „Deliuvis“ savininkas Arūnas Nauronis.

„Deliuvis“ į Vyriausybės atstovę Panevėžio apskrityje pernai gegužę ir birželį kreipėsi dėl teritorijų planavimo - bendrovė yra įsigijusį sklypą, kurį savivaldybė yra paskelbusi saugomu kultūros paveldo objektu, nors Registrų centro išduotuose žemės sklypo nuosavybės dokumentuose nurodoma komercinė paskirtis.

„Ji (R.Šošič) privalėjo perduoti mūsų prašymą Kultūros paveldo departamentui, bet to nepadarė, taip pat statybos inspekcijai, bet iš tikrųjų patvirtinančių dokumentų, kad būtų išsiuntusi, nepateikė“, - pabrėžė A.Nauronis.

Pati Vyriausybės atstovė Panevėžio apskrityje BNS sakė kalta nesijaučianti. Ji sakė su Seimo kontrolieriaus išvada susipažinusi, tačiau dar neparengė atsakymo.

„Aš turiu laiko berods iki vasario 2 dienos. Aš dabar gilinuosi į tą išvadą, bandysiu dar kai ką paaiškinti. Kol kas tikro vertinimo, ar tai tikrai teisinga, nedrįsčiau sakyti. Aš šiuo atveju tikrai nesijaučiu padariusi nusižengimą", - teigė ji.

R.Šošič vertinimu, jos elgesys bendrovei jokių teisinių pasekmių nesukėlė.

„Bet aš supratu ir tai, kad visose valstybės įstaigose turi būti laikomasi gero viešojo administravimo taisyklių. Jeigu yra bent menkiausia abejonė, kad aš tas taisykles pažeidžiau, be jokios abejonės, turi būti ištirta, nustatyta ir ateityje tokie faktai neturėtų pasikartoti", - aiškino ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

panevezietis

Statytinė ir tiek. ,,Man reikia tik pinigų, daugiau man čia niekas neįdomu" Ne aiškinti pažeidimus, o už juos į darbo biržą. Mažiau karalių lengviau žmonėms. Nebereikia čia tų valdininkų, pažiūrėkite kiek beturime gyventojų. Tegul padirba už 900 lt, nebereiks komisijų darbui ištirti.

Vytis

Tie vyriausybės atstovai tai "pagaliai ratuose" - neduok Dieve, kad regione kas nors tik neperspjautų besočio Vilniaus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS