Vyriausybės kanclerė JT aptarė duomenų svarbą sprendžiant globalias problemas | Diena.lt

VYRIAUSYBĖS KANCLERĖ JT APTARĖ DUOMENŲ SVARBĄ SPRENDŽIANT GLOBALIAS PROBLEMAS

Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė Niujorke susitiko su Jungtinių Tautų (JT) Statistikos biuro direktoriumi Stefanu Schweinfestu, su kuriuo aptarė kokybiškai parengtų duomenų valdysenos svarbą globalių problemų analizėje ir sprendimuose, trečiadienį pranešė Vyriausybės komunikacijos departamentas.

G. Balčytytė pristatė Valstybės duomenų agentūros (VDA) pertvarką ir išreiškė palaikymą VDA generalinės direktorės Jūratės Petrauskienės kandidatūrai į JT Statistikos komisiją.

„J. Petrauskienė galėtų aktyviai vykdyti savo veiklą kaip viena iš Statistikos komisijos narių ir atstovauti ne tik šalies, bet ir Europos regiono statistinius interesus, kartu prisidėdama prie pasaulio modernios statistikos raidos“, – pranešime teigė G. Balčytytė.

Vyriausybės kanclerė pabrėžė, kad trejų metų krizės parodė, jog gebėjimas gauti, apdoroti ir analizuoti duomenis realiu ar beveik realiu laiku leidžia valstybei aiškiai identifikuoti problemas ir greičiau jas spręsti.

Pasak jos, Lietuva yra tarp pirmaujančių pasaulyje kaip pažangi, atvira ir patikima duomenų rengėja ir teikėja savo vartotojams, atliekanti ne tik statistikos, bet ir duomenų valdysenos užduotį. G. Balčytytės teigimu, Lietuvos įdirbis duomenų valdymo srityje tikrai didelis, todėl šalis yra pasirengusi dalintis savo sukaupta patirtimi.

Susitikime su JT specialiąja įgaliotine smurto prieš vaikus klausimais Najat Maalla M‘jid daugiausia dėmesio skirta nusikaltimams prieš Ukrainos vaikus, priverstinę jų deportaciją į Rusiją ir Baltarusiją, pabrėžta bendradarbiavimo tarp valstybinių institucijų, nevyriausybinių ir tarptautinių organizacijų būtinybė, kad būtų veiksmingai sprendžiami vaiko teisių pažeidimai ir tenkinami įvairūs nuo Rusijos karo nusikaltimų nukentėjusių nepilnamečių poreikiai.

Su JT Plėtros programos nepriklausomo vertinimo biuro vadovu Alanu Foxu G. Balčytytė  kalbėjosi apie darnaus vystymosi tikslus ir kaip geriau padėti įvairioms šalims siekti šių tikslų įgyvendinimo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tegu

ji tas problemas minko su savo,o ne musu duomenimis!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS