Vyriausybės posėdžiai ir pasitarimai bus transliuojami tiesiogiai | Diena.lt

VYRIAUSYBĖS POSĖDŽIAI IR PASITARIMAI BUS TRANSLIUOJAMI TIESIOGIAI

Nuo kitų metų sausio 1 d. įsigalios Seimo priimtos Vyriausybės įstatymo pataisos, kuriomis įteisintos tiesioginės Vyriausybės posėdžių ir pasitarimų transliacijos.

Seimas Vyriausybės įstatyme įtvirtino nuostatą, kad Vyriausybės posėdžiai ir pasitarimai tiesiogiai transliuojami internetu, išskyrus tuos posėdžių ir pasitarimų klausimus, kuriuose svarstoma valstybės, tarnybos, komercinę paslaptį sudaranti, su asmens duomenimis susijusi informacija ir (ar) teisės aktų, kuriuose yra valstybės, tarnybos, komercinę paslaptį sudarančios, su asmens duomenimis susijusios informacijos, projektai.

Tiek Vyriausybės posėdžiai, tiek pasitarimai bus protokoluojami ir daromas jų garso įrašas.

Svarstant valstybės, tarnybos, komercinę paslaptį sudarančią, su asmens duomenimis susijusią informaciją ir teisės aktų, kuriuose yra valstybės, tarnybos, komercinę paslaptį sudarančios, su asmens duomenimis susijusios informacijos, projektus, garso įrašai nedaromi. Vyriausybės posėdžio ir pasitarimo protokolus pasirašys ministras pirmininkas.

Vyriausybės įstatymo pataisas Seimas priėmė šių metų gruodžio 13 d.

Kaip primena ELTA, šių metų spalio mėnesį buvo kilęs skandalas dėl Vyriausybės pasitarimų posėdžių įrašų saugojimo tvarkos. Seimo opozicija netgi kėlė premjero Sauliaus Skvernelio, „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio ir parlamentarės Agnės Širinskienės atsakomybės klausimą, tačiau Seimas atmetė tokius rezoliucijos projektus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Alis Petkus...

transliuojami tiesiai į Rusijos ambasadą... hm...

Alis Petkus...

manau, kad visai be reikalo... nes pasinaudos purvasklaida atskiromis vyriausybei nenaudingomis iškarpomis...

Pagirtina

Kai žiniasklaida tokia šališka ir įtakojama, o LR Konstitucija pas valdžiukus ir juoduosius valstybės veikėjus kabo lauko tualete, toks žingsnis labai reikalingas. Ačiū seimo nariams padariusiems kad toks viešinimas būtų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS