Ž. Pavilionis: dėl Minsko režimo veiksmų bus prašoma partnerių solidarumo | Diena.lt

Ž. PAVILIONIS: DĖL MINSKO REŽIMO VEIKSMŲ BUS PRAŠOMA PARTNERIŲ SOLIDARUMO

Minsko režimui nusprendus sumažinti Lietuvos ambasados Baltarusijoje darbuotojų skaičių, bus prašoma sąjungininkų solidarumo, sako Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis.

„Tai dar kartą parodo, kad Aliaksandras Lukašenka bando visus kelius į Vakarus dirbtinai, neturėdamas jokių tautos įgaliojimų, sau užsikirsti. Lietuviai yra tauta, kuri turbūt tikrai pirmoji tiesianti baltarusiams kelius į Europą, į žmogišką gyvenimą, bet, matyt, tie principai nėra priimtini“, – BNS trečiadienį sakė parlamentaras.

Pasak jo, Seimo Užsienio reikalų komitetas penktadienį rengia posėdį, kuriame su Užsienio reikalų ministerija aptars pozicijas.

Tai dar kartą parodo, kad Aliaksandras Lukašenka bando visus kelius į Vakarus dirbtinai, neturėdamas jokių tautos įgaliojimų, sau užsikirsti.

„Savo ruožtu jau nuo vakar derinu tam tikras pozicijas su kitų mūsų sąjungininkų užsienio reikalų komitetų pirmininkais, kad prieš nuvykstant mūsų ministrui į Briuselį ir keliant tuos klausimus būtų ir politinė parlamentų pozicija“, – teigė Ž. Pavilionis.

Jis sakė kol kas negalintis atskleisti šių pokalbių turinio, tačiau rezultatų ir bendros pozicijos tikimasi jau šią savaitę.

„Aš labai noriu, kad tai būtų šią savaitę, kad būtų politinis pagrindas – signalas iš parlamentų solidarumo ir palaikymo Lietuvai, kas sudarytų galimybę ministrui savo vyriausybių administraciniame lygmenyje prašyti labai konkrečių solidarumo priemonių“, – kalbėjo komiteto pirmininkas.

Penktadienį taip pat planuojamas Užsienio reikalų bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų išvažiuojamasis posėdis į pasienį.

Ž. Pavilionio teigimu, dėl migrantų antplūdžio tikimasi sulaukti Vakarų partnerių pagalbos derantis su šalimis, iš kurių plūsta migrantai, taip pat laukiama Europos Sąjungos institucijų pagalbos.

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija antradienį pranešė, kad Lietuvos ambasadą mažina iki minimumo, kol bus panaikintos „nedraugiškos, konfrontaciją skatinančios Lietuvos iniciatyvos Baltarusijos atžvilgiu“.

Ambasados personalas mažinamas iki vieno konsulinio ir trijų techninių-administracinių darbuotojų.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija teigia, kad šiuo metu ruošia atsakomąsias priemones Baltarusijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS