Ž. Pavilionis: gal prezidentui trūksta kompetencijos įvertinti kandidatų į ambasadorius gebėjimus | Diena.lt

Ž. PAVILIONIS: GAL PREZIDENTUI TRŪKSTA KOMPETENCIJOS ĮVERTINTI KANDIDATŲ Į AMBASADORIUS GEBĖJIMUS

Užsienio reikalų ministerijai ir Prezidentūrai nesutariant dėl Lietuvos ambasadoriaus Lenkijoje skyrimo, Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis svarsto, kad galbūt pačiam prezidentui trūksta kompetencijos įvertinti kandidatų į ambasadorius gebėjimus.

„Komitete mes peržiūrėsime visus kandidatus ir pabandysime įvertinti motyvus, kodėl tie profesionalai, kurie 30 metų dirba valstybei, netinka prezidentui pagal savo kompetenciją. Gal pačiam prezidentui trūksta kompetencijos, jų kompetenciją įvertinti“, – trečiadienį LRT televizijai sakė Ž. Pavilionis.

Anot jo, ankstesniems prezidentams pavykdavo užtikrinti sklandų ambasadorių paskyrimo procesą. Ir šiuo atžvilgiu, svarsto Ž. Pavilionis, G. Nausėdos užimta laikysena yra tam tikras išimtis.

Nelabai atsimenu prezidento, kuris nesugebėtų šitais klausimais susitarti su visais kitais.

„Nelabai atsimenu prezidento, kuris nesugebėtų šitais klausimais susitarti su visais kitais. (...) gal tiktai su Paksu buvo panašios problemos, tai būtų labai gerai, kad karo kontekste prezidentas prie visų savo kalbų suprastų ir padėtų vykdyti savo pareigas vienyti šitą valstybę, nes šita valstybė esame visi mes, ne tik viena Daukanto aikštė“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis praėjusią savaitę teigė kol kas neturįs atsakymo, kodėl Lietuvos ambasada Lenkijoje jau ketvirtas mėnuo neturi vadovo. Šalies diplomatijos vadovas prezidentui sako pateikęs bent dvi ambasadorių kandidatūras, kurios buvo atmestos.

Savo ruožtu Prezidentūra aiškino, kad URM pasiūlytas kandidatas į ambasadoriaus postą nemokėjo lenkų kalbos. Šalies vadovas taip pat nurodė, kad ministeriją esą politizuoja ambasadoriaus Lenkijoje paskyrimo procesą bei bando proteguoti tam tikrus į šias pareigas siūlomus asmenis.

Trečiadienį dalyvaudamas Seimo Užsienio reikalų komiteto posėdyje ministras išdėstė įvykių seką, kaip buvo vykdomos atrankos į ambasadoriaus Lenkijoje postą. Pasak jo, paieškos pradėtos 2022 m. rugpjūtį, tačiau pateikus pavardes prezidentui procesai užstrigo. G. Landsbergis pažymėjo, kad į ambasadą Varšuvoje buvo rengti du konkursai. Be to, G. Nausėda taip pat teikė savo kandidatus, tačiau, ministro teigimu, jie nebuvo tinkami.

Parlamento komitetas ketina artimiausiu metu į posėdį išsikviesti prezidento vyriausiąją patarėją užsienio politikos klausimais Astą Skaisgirytę ir bandyti rasti sprendimus dėl ambasadoriaus Lenkijoje paskyrimo.

Lietuvos ambasadorius Lenkijoje Eduardas Borisovas buvo atšauktas rugsėjo 7 d., pasibaigus jo kadencijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

Šlykštus tipas

Pavilionis - šlykštus tipas. Ir kam jis reikalingas tam landsbergiui. Ar čia dėl jo ryšių su Fidelio mafija?

Jadzė

Tu geriau įsivertink savo elgesį ir Gruzijoje (gerai, kad iš išgrūdo), ir Vokietijoje, ir vėl Gruzijoje gimtadienį švenčiant, ir kaip kalbėjai apie Prezidentą ir Kubos mafiją. Ne tau šniaukroti ir savo grėbliais maskatuoti.

taigi

Talibano komjaunuoliams nesiseka užgrobti valstybę, net partorgas poviliukas nesusilaikė :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS