Žiniasklaida: G. Nausėda iš EVT išvyko anksčiau nei baigėsi diskusijos | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: G. NAUSĖDA IŠ EVT IŠVYKO ANKSČIAU NEI BAIGĖSI DISKUSIJOS

  • 50

Spalio pabaigoje prezidentas Gitanas Nausėda dalyvavo Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime Briuselyje, tačiau, nepasibaigus šiam susitikimui, šalies vadovą skraidinantis lėktuvas „Spartanas“ jau buvo pakilęs į orą, o pats G. Nausėda tos pačios dienos vakare pastebėtas gyvai stebėjęs krepšinio rungtynes Kaune, pranešė portalas delfi.lt. Prezidento atstovas Ridas Jasiulionis naujienų portalui neatsakė į klausimą, ar prezidentas skubėjo iš Briuselio tam, kad spėtų į krepšinio rungtynes Kaune.

Kaip skelbiama, G. Nausėda dalyvavo spalio 26-27 dienomis vykusios EVT susitikimuose. Antrąją iš susitikimo dienų buvo numatyti ES šalių vadovų pokalbiai apie Bendrijos ekonomiką, Ukrainą ir migraciją.

Anot portalo delfi.lt,  „The Guardian“ žurnalistai skelbė, kad susitikimas oficialiai baigtas 14.18 val. Belgijos laiku, tačiau, kaip portalui nurodė kariuomenė, prezidentą G. Nausėdą ir jo delegaciją skraidinęs lėktuvas „Spartanas“ iš Briuselio pakilo 14.03 val., o Vilniuje nusileido 17.48 val. Lietuvos laiku.

Anot portalo, po poros valandų, 20 valandą vakaro, Kaune prasidėjo krepšinio klubų Kauno „Žalgirio“ ir „Valencia Basket“ varžybos, kurias „Žalgirio“ arenoje gyvai stebėjo ir prezidentas G. Nausėda su žmona Diana Nausėdiene.

Ar G. Nausėda skubėjo iš Briuselio tam, kad spėtų į krepšinio rungtynes Kaune? Į šį klausimą prezidento atstovas spaudai R. Jasiulionis neatsakė. Jis nurodė, kad prezidentas EVT kalbėjo apie klausimus, tarp kurių ir „dėl ES teisinių priemonių ir įrankių migracijos iššūkiams spręsti poreikio situacijai prie ES rytinių sienų reikalaujant ryžtingų veiksmų ES lygiu“. R. Jasiulionis  neatsakė, ar G. Nausėda EVT diskusijoje apie migraciją dalyvavo iki galo. Prezidento atstovas taip pat tiksliai nenurodė, kada G. Nausėda išvyko iš Briuselio.

„Išskrido po pietų, leidosi Vilniuje“, – atsakė R. Jasiulionis.

Anot G. Nausėdos atstovo, prezidento darbotvarkė atstovaujant Lietuvai sudaroma vadovaujantis valstybės interesais, siekiant konkrečių strateginių valstybės tikslų.

„Tarptautiniuose santykiuose prezidento dvišaliai ir daugiašaliai susitikimai planuojami siekiant įgyvendinti Lietuvos užsienio politikos prioritetus“, – atsakymuose paaiškino R. Jasiulionis.

Rašyti komentarą
Komentarai (50)

Ar

tam žmonės veržesi į šitą postą, kad turėtu sėdėti kaip koks mokinukas iki paskutinio skambučio? Tam jis ir prezidentas, kad pats spręstų kas svarbiau jam ir Lietuvai.

durnam patarėjui

migracija tai tik šiaip sau , nėra Valstybės interesas. Musliai tuoj pradės reikalauti mečečių

nuomonė

Nesvarbu, realiai neturim nei prezidento, nei seimo, dominuoja tik sau "dyrPančios" ir dėl vietų seime besistumdančios šaikos, šią kadenciją tai konkrečiai dėl valstybės, dėl piliečių nieko gero nepadarė, o mūsų faktinė valdžia tai sorosiniai šeimininkai, o čia tik administracija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS