A. Zuokas atsilieptų į E. Gentvilo kvietimą vienytis | Diena.lt

A. ZUOKAS ATSILIEPTŲ Į E. GENTVILO KVIETIMĄ VIENYTIS

  • 5

Opozicinio Liberalų sąjūdžio lyderiui Eugenijui Gentvilui prakalbus apie liberalių jėgų vienijimą Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vadovas Artūras Zuokas teigiamai vertina kvietimą, o nuo Liberalų sąjūdžio atskilusi ir naują politinę jėgą burianti Aušrinė Armonaitė sako nesidairanti atgal.

„Mes, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), esame priėmę kreipimąsi į liberaliąsias jėgas dėl galimybės vienytis, susigrąžinti istorinį pavadinimą ir spręsti nereikalingą liberalų jėgų susiskaldymą. Mes esame atvirti diskusijoms ir visą laiką buvome atviri, nors anksčiau iš E. Gentvilo buvo neigiama nuomonė. Džiugu, kad ji kito, ir vietos diskusijai apie tai tikrai yra“, – BNS sakė A. Zuokas.

Buvęs Vilniaus vadovas sakė, jog galėtų dėl bendro darbo tartis ir su sostinės mero Remigijaus Šimašiaus, kuriam aštriai oponuoja, komanda.

Mes esame atvirti diskusijoms ir visą laiką buvome atviri, nors anksčiau iš E. Gentvilo buvo neigiama nuomonė. Džiugu, kad ji kito, ir vietos diskusijai apie tai tikrai yra.

„Remigijus neatstovauja politinei jėgai, o komitetas nėra politinė organizacija. Ar ji gali tapti politine jėga, ar ne, dar laiko klausimas. Tačiau aš visada esu už dialogą ir diskusijas ir nėra nė vieno žmogaus, kuriam negalėčiau paspausti rankos. Mes galime kalbėti su visais, kurie sutinka, kad liberaliosios demokratijos politinė jėga vieninga yra būtina, tiek su E. Gentvilu, tiek su R. Šimašiumi“, – kalbėjo A. Zuokas.

Tuo metu naują politinę jėgą drauge su R. Šimašiaus šalininkais burianti parlamentarė A. Armonaitė sako, jog pastarasis E. Gentvilo pasisakymas rodo, kad „Liberalų sąjūdžio reitingai ritasi žemyn“.

„Mes savo ruožtu buriame politinę jėgą, kuri į Lietuvos partinę sistemą atneš atvirumo, optimizmo ir įvairovės. Telkiame bendraminčius visoje Lietuvoje, asmeniškai organizuoju susitikimus įvairiose Lietuvos vietose, o jau vasario 16 dieną susibursime į pirmąjį didesnį mūsų bendruomenės renginį – Lietuvos konferenciją. Žiūrime į priekį, o ne dairomės atgal“, – BNS sakė A. Armonaitė.

Liberalų sąjūdžio lyderis E. Gentvilas penktadienį interviu Žinių radijui sakė, kad po savivaldos rinkimų inicijuos liberalių jėgų vienijimąsi.

„Manau, kad mes išliekame politinėje erdvėje kaip liberali jėga, ir jau po savivaldos rinkimų mes skelbiame iniciatyvas dėl liberalių jėgų vienijimo. Kalbu ir apie Zuoko partiją, ir apie A. Armonaitės, ir R. Šimašiaus iniciatyvas, kurios kol kas nelabai sėkmingos. Nenoriu pasišaipyti, atvirkščiai galvoju apie galimybę bendradarbiauti su jais vienu ar kitu formatu, nenorime sudeginti tiltų“, – kalbėjo E. Genvilas.

Pernai lapkritį iš Liberalų sąjūdžio išstojusi Seimo narė A. Armonaitė pranešė, kad imasi kurti naują politinę partiją. Šią savaitę portalui lrt.lt A. Armonaitė sakė, kad steigiamasis naujos liberalios partijos suvažiavimas turėtų įvykti po visų šiemet vyksiančių rinkimų.

A. Armonaitė ir Vilniaus meras R. Šimašius išstojo iš opozicinio Liberalų sąjūdžio, kai partijos Vilniaus skyrius nusprendė ateinančiuose savivaldos rinkimuose dalyvauti kuriant visuomeninį rinkimų komitetą.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 3 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

GRYВĘ - КГБ MAGNOLIJA, Į KALĖJIMĄ!

...

O jis nenori su Daktaru susivienyt? - galėtų vienoje kameroj sėdėt...

sujungs jegas ;- vos per plauka nesedintis cypej

liberastas , su jau vos vos nesedusiu y cype ,,lietuvos laisvu lyberastu-abonentu,,,,du lyberastai --tai jau jega , dar trecio reikia ir gales vogt trim pamainom , su parukymais....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS