69 nuteistieji Alytuje apgyvendinti naujose patalpose | Diena.lt

69 NUTEISTIEJI ALYTUJE APGYVENDINTI NAUJOSE PATALPOSE

  • 5

Alytaus pataisos namų nuteistieji, kuriems suteikta teisė išvykti be sargybos arba palydos už įstaigos teritorijos ribų, ketvirtadienį perkelti gyventi į šioje pataisos įstaigoje naujai įrengtas patalpas.

69 asmenys gyvens valstybės biudžeto lėšomis rekonstruotame pastate.

„Jie nori dirbti, dėl besargybinių nuteistųjų statuso sprendžia sudaryta komisija sprendžia, šie nuteistieji ruošiasi į laisvę“, – BNS sakė Kalėjimų departamento atstovė Simona Banėnienė.

Statybos darbų kaina – 877 mln. 124 tūkst. eurų, skelbia Kalėjimų departamentas.

Statybos darbai buvo pradėti 2017 metų pavasarį, perėmus pastatą iš Valstybės turto banko, o statybos darbų perėmimo aktas buvo pasirašytas 2018 metais.

Naujose patalpose galės gyventi 90 nuteistųjų, jų tinkamumą gyventi šiame būryje įvertina pataisos įstaigos direktoriaus įsakymu sudaryta komisija.

Nuteistieji, turintys teisę išvykti be sargybos arba be palydos, privalo laikytis nustatytų elgesio, viešosios tvarkos taisyklių, po darbo

privalo laiku grįžti į gyvenamąsias patalpas, turi teisę turėti su savimi mobiliojo ryšio telefoną.

Šiems nuteistiesiems draudžiama pažeisti žymekliais pažymėtas kiemo ribas, savavališkai palikti darbo vietą bei pataisos namų teritoriją, lankytis parduotuvėse, organizacijose, įstaigose, privačių asmenų butuose, užmegzti pažintis ir ryšius su pašaliniais asmenimis, vartoti alkoholinius gėrimus, toksines, psichotropines ir narkotines medžiagas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

mmm

kiek 887 milionai kazkokia klaida!!! neimanoma tiek . redaktoriau pataisyk nesamones parasytas!!!! nes jau pencininkai ir soc seimos tikrai atvaziuos uzimti tuos rumus!!! rasykit bent be klaidu blyn!!!

blt..... kurvu ir bandiugu lizdas

net socialiai remtinos seimos pralaule 15 metu su vaikais tokiu apartametu negauna kaip lietuvos bandiugos ,narkomanai ,iskrypeliai ir zudikai

hara

877 mln. 124 tūkst. eurų? Jau kazka supainiojot! Pensininkai prie konteineriu, nusikalteliai rumuose. Pasaulio pabaiga.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS