Saugumiečiai pernai akylai stebėjo 872 Lietuvos piliečius ir 905 užsieniečius | Diena.lt

SAUGUMIEČIAI PERNAI AKYLAI STEBĖJO 872 LIETUVOS PILIEČIUS IR 905 UŽSIENIEČIUS

Valstybės saugumo departamentas (VSD) pirmadienį paskelbė, kad pernai stebėjo 872 Lietuvos piliečius ir 905 užsieniečius.

Šių asmenų atžvilgiu atlikti teismo sankcionuoti veiksmai - susirašinėjimo stebėjimas ir fiksavimas, patekimas į būstą ar automobilius, dokumentų ir daiktų slaptas paėmimas ar apžiūrėjimas, informacijos apie elektroninius ryšius gavimas, finansinių operacijų stebėjimas.

VSD akiratyje taip pat buvo 38 juridiniai asmenys ir septyni techniniai įrenginiai, kurių savininkas nežinomas, teigiama VSD pranešime spaudai.

Iš viso pernai VSD atliko 2201 sankcionuotą veiksmą. Asmenų ir teismo sankcionuotų veiksmų skaičiai yra skirtingi, nes kai kurių asmenų atžvilgiu sankcionuoti keli veiksmai pagal skirtingus Žvalgybos įstatymo punktus.

Departamentas teigia tikįs, kad šių duomenų paskelbimas leis susidaryti aiškesnį vaizdą apie jo veiklos pobūdį ir atlikti prevencinę funkciją.

Detali informacija apie VSD teismo sankcionuotus veiksmus pateikta Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui bei Prezidentūros Nacionalinio saugumo grupei, teigiama VSD pranešime spaudai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS