Abiturientai laiko valstybinį anglų kalbos egzaminą | Diena.lt

ABITURIENTAI LAIKO VALSTYBINĮ ANGLŲ KALBOS EGZAMINĄ

  • 4

Pirmadienį abiturientai laikys populiariausią pasirenkamą brandos egzaminą – anglų kalbos.

Šiemet jį nutarė laikyti 17 tūkst. 912 kandidatų, dirbs 183 egzaminų centrai, pranešė Nacionalinė švietimo agentūra.

Jaunuoliams reikės atlikti klausymo, skaitymo ir rašymo dalių užduotis.

Užsienio kalbos (anglų) valstybinį brandos egzaminą sudaro keturios dalys. Balandžio 20, 21 ir 22 dienomis kandidatai jau laikė anglų kalbos kalbėjimo dalį.

Už kiekvieną egzamino dalį (kalbėjimą, klausymą, skaitymą, rašymą) kandidatai gali surinkti po 25 proc. viso egzamino taškų, iš viso – 100 taškų.

Užsienio kalbos (anglų) valstybinio brandos egzamino išlaikymo riba – 16 proc. užduoties taškų.

Švietimo agentūros duomenimis, brandos egzaminus šiemet iš viso laikys 27 tūkst. 731 bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinių mokyklų baigiamųjų klasių moksleivis.

Lietuvoje norintieji gauti brandos atestatą turi išlaikyti du brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vieno dalyko brandos egzaminą arba atlikti brandos darbą. Iš viso kandidatai gali rinktis ir laikyti ne daugiau kaip septynis brandos egzaminus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tas pats mokinys

Per ilgai svarstė, vardino visus patiekalus iš meniu. Ši situacija buvo per daug sudėtinga, bet iš akies kažkaip atrinkau teisingus atsakymus iš šios situacijos. Pati iš sudėtingiausių klausymo dalių buvo ketvirtoji (Part 4), kur reikėjo įrašyti žodžius. Nevardinsiu kitų klausymo dalių, bet tiesiog man pačiam irgi apmaudu. Žinoma, išlaikysiu tą anglų egzaminą, gausiu daugiau taškų iš rašymo, kalbėjimo dalies, bet vis tiek norėtųsi didesnio balo. Nežinau kaip kiti mano, bet man klausymas buvo kaip išbandymas per spygliuotą tvorą. Jeigu rezultatai nebus geri, teks tada man perlaikyti egzaminą ir tikėtis, kad kitais metais bus lengvesnis.

Mokinys

Kaip 12-os klasės mokinys, manyčiau, kad šiemet anglų egzaminas nebuvo lengvas, o ypač klausymo dalis. Garsas buvo gerai girdimas, net paskutiniame suole sėdėdamas girdėjau, bet atsiprašant akcentas buvo neaiškus. Tokių problemų mokykloje man nebuvo, kad visi klausymo užduoties klausimai būtų neteisingi. Ta Švietimo ministerija bent bandė daryti tuos egzaminus, ar tik moka tuos egzaminus taisyti? Tegul pabando patys prieš duodant tuos egzaminus mokiniams. Klausymo dalis turėjo būti viena iš lengviausių, bet mokiniams ta dalis tapo kaip kažkokiu pragaru. Pritarčiau jiems, nes pats žinau, kad irgi nieko gero negausiu iš klausymo dalies. Pavyzdžiui klausymo pirmoji dalis (Part 1). Pirmoje situacijoje (How do her family members react to her complaints?) visi atsakymai galėjo būti teisingi, nes mergina išvardijo mamos, tėvo, ir brolio reakcijas. Antroje situacijoje (You will hear two friends reading a menu) neįmanoma buvo suprasti, ką pabaigoje žmonės nusprendė užsisakyti, nes per ilgai...

Ką darys su rusų kalba kitais metais

Tie kas mokėsi kaip antrą užsienio ir dabar nebenori? O kai kuriose rusu mokyklise, rusų kalba ir kaip gimtoji ir kaip užsienio, o valsybinės kalbos taip ir neišmiksta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS