Aktualu keliausiantiems: Švedija ir Kretos sala pateko į raudonąją zoną | Diena.lt

AKTUALU KELIAUSIANTIEMS: ŠVEDIJA IR KRETOS SALA PATEKO Į RAUDONĄJĄ ZONĄ

  • 2

Nuo pirmadienio koronaviruso infekcijos paveiktų šalių sąrašo raudoną zoną papildo Švedija ir Graikijai priklausanti Kretos sala – jos perkeliamos iš geltonos zonos, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Tuo metu iš žalios zonos į geltoną perkeliama Portugalijai priklausanti Madeiros sala.

Iš raudonos zonos atvykstantiems nepasiskiepijusiems bei nepersirgusiems asmenims ir toliau išlieka privalomas tyrimas prieš kelionę ir dešimties dienų izoliacija atvykus.

Atvykstantieji iš geltonos zonos privalo atlikti tyrimą prieš kelionę ir 3–5 dieną po atvykimo jį pakartoti, tačiau jiems neprivaloma dešimties dienų izoliacija.

Keliautojams, atvykstantiems iš žalios zonos, privaloma tik atlikti COVID-19 tyrimą prieš kelionę.

Visiems keliautojams – tiek paskiepytiems ar persirgusiems, tiek besitestuojantiems – prieš atvykstant privaloma užpildyti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro anketą.

Paveiktų šalių sąrašas atnaujinamas kiekvieną penktadienį ir įsigalioja artimiausią pirmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Alfai asilui

Pernai visai kitoks,daug švelnesnis virusas buvo,bet kur tau asilui žinoti,tau norisi pasirodyti"ALIA PROTINGU",bet ausys tai kyšo.

Alfa

Taigi Švedija pasiskiepijo, o Portugalijoj išvis virš 80% paskiepitu- ir vistiek situacija blogėja? Tai gal nepadeda tas skiepas. Pernai ivedus karantina be jokių skiepu susirgimu 5 kart mažiau buvo! O čia tik visus suskiepit bando nors ir nera rezultato...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS