Alga mokytojams kitąmet augs ir iki 500 eurų? | Diena.lt

ALGA MOKYTOJAMS KITĄMET AUGS IR IKI 500 EURŲ?

Didžiausia švietimo darbuotojus vienijanti Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (LŠMPS) apskaičiavo, kiek kitąmet didės atlyginimai mokytojams ir visiems švietimo sistemoje dirbantiems specialistams.

„Peržvelgęs skaičiavimus drąsiai sakau, kad pasiekta labai daug. Svarbiausias dalykas, kad sumažės atskirtis tarp daugiausiai uždirbančių mokytojų ir mažiausiai gaudavusių ikimokyklinio ugdymo specialistų. Būtent pastarųjų algos augs ir iki 500 eurų“, – sako LŠMPS pirmininkas Egidijus Milešinas.

Panašaus dydžio algų augimo sulauks ir mokytojai, dirbantys pagal priešmokyklinio ugdymo programą. Ikimokyklinio ugdymo mokytojas, neturintis kvalifikacinės kategorijos ir darbo stažą iki 2 m., gali tikėtis atlyginimo augimo iki 443 eurų. O priešmokyklinio ugdymo programų mokytojams, turintiems darbo stažą iki 2 m., atlygis didės iki 405 eurų.

Mentoriams atlyginimai didės apie 250 eurų, 180 eurų augs ir bibliotekininkų, buhalterių ir IT specialistų atlyginimai. Papildomų privilegijų gaus ir LŠMPS priklausantys nariai.

LŠMPS pirmininkas Egidijus Milešinas

Skaičiavimus, kaip keisis švietimo srities darbuotojų atlyginimai pateikiami adresu: www.svietimoprofsajunga.lt.

„Atlyginimai didėja dėl pasirašytos Lietuvos švietimo ir mokslo šakos kolektyvinės sutarties ir nacionalinės kolektyvinės sutarties. Kaip jau ne kartą minėjau, šis susitarimas svarbus, ir jį pajus visi švietimiečiai, tačiau tai nėra rezultatas, kurio iš tiesų siekiame“, – pabrėžia E. Milešinas.

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga sausio mėnesį pristatys tarybos patvirtintus švietimo tikslus iki 2025 m. ir ilgalaikį tikslą iki 2030 m. Su keliamais tikslais jau buvo supažindinti prezidentas Gitanas Nausėda, premjeras Saulius Skvernelis ir švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

EBPO 2015 m. tyrimas įrodė, kad mokinių pasiekimams pakilus iki EBPO šalių vidurkio ir išliekant visoje šalyje – per 10 metų tos šalies BVP išauga tiek, kad švietimo išlaidos atsiperka.

Be to, LŠMPS atkreipia dėmesį, kad yra skaidri ir atvira visiems švietimo sistemos darbuotojams, kurie nusiteikę siekti ilgalaikių švietimui svarbių tikslų.

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (LŠMPS) vienija daugiau nei 10 tūkst. narių visoje Lietuvoje ir yra didžiausia Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijai (LPSK) priklausanti profesinė sąjunga.

GALERIJA

  • LŠMPS pirmininkas Egidijus Milešinas
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

onute

PROVOKATOREI

...

JĖGA tas '?', prie jo labai tinka :P !!!

Kopūstas.

Lietuva atlyginimų atžvilgiu Atsilieka visai nedaug, tik Keturis kartus, cha, cha, cha...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS