Alytaus meras: zuikis tikriausiai nugaišo nuo gaisro sukeltų padarinių | Diena.lt

ALYTAUS MERAS: ZUIKIS TIKRIAUSIAI NUGAIŠO NUO GAISRO SUKELTŲ PADARINIŲ

  • 6

Antradienio vakarą Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis savo feisbuko paskyroje pasidalijo naujausiomis žiniomis apie situaciją gesinant gaisrą padangų perdirbimo gamykloje.

Prieš keletą dienų meras buvo rašęs apie rastą nugaišusį zuikį. Aiškėja, kad jis tikriausiai nugaišo dėl gaisro sukeltų padarinių.

"Prisimenate tą mirusį zuikį? Ką tik neoficialiai gavau žinią iš Veterinarijos tarnybos, kad zuikis greičiausiai mirė nuo šio gaisro sukeltų padarinių, specialistai pasakojo suradę suodžių. Toliau bus aiškinamasi dėl sunkiųjų metalų. Jei tai bus patvirtina oficialiai – liūdna bus ne tas žodis", - rašo N.Cesiulis.

Jis pateikė ir kitokių naujienų. "Žinau, kad visi laukiate naujienų, nors ne visos jos, kokias norisi girdėti. Bet geriau karti tiesa, nei saldus melas. Nes tada aišku, kas yra kas. Taigi situacija geryn ir šviesyn, bet gaisras dar neužgesintas. Vis atsiranda židinių, nes padangos smilksta taip, kad kiaušinienę gali kepti. Ir taip rūkstam, nuodijamės jau lygiai savaitę", - teigia Alytaus meras.

Jei tai bus patvirtina oficialiai – liūdna bus ne tas žodis.

"Po savaitės ir dienos, rytoj, Seimo Aplinkos apsaugos komitetas surengs neeilinį posėdį dėl mūsų gaisriuko. Ačiū už kvietimą. Tačiau.

Esu ne tik meras, bet šiuo metu ir operacijų centro vadovas. Gerbiamieji Seimo nariai, važiuoti iki jūsų ir atgal – 3 valandos. Dar kelios valandos pas jus – iš viso penkios. Kadangi Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad gaisras užgesintas, o mes renkam šiukšles, tad man tos 5 valandos yra labai brangios – galime tikrai daug per jas padaryti. Vietoj pasėdžio kabinete kviečiu rytoj geriau atvykti pas mus į talką. Grynas oras – plaučiams pravėdinti, sportas – sveikata, ne darbas – o vienas malonumas. O besitvarkydami ir patys viską pamatysite.

Nesinori tik jums šio antradienio vakaro visai sugadinti. Tad papasakosiu. Šiandien vakare prieina prie manęs ugniagesiai. Sako, mere, mums nereikia nieko daug, bet kai baigsis šita velniava, ar galėtumėme kokį mėnesį pasimaudyti miesto baseine nemokamai. Vyrai – mes visi padarysime dėl jūsų kur kas daugiau. Čia jau mano garbės žodis. O pradžiai jau laukia 100 kvietimų į M.Stonkaus spektaklį pirmadienį.

Paskutinį kartą kai tikrinau – savivaldybės sąskaitoje (LT467181200002130487), kur žmonės aukoja norėdami jums atsidėkoti – 5899 eurai. Ir skaičiai auga. Kas po eurą, kas po du, mačiau ir 500 pervedė. Jau ne tik alytiškiai, bet visos Lietuvos žmonės jus palaiko. Tai įrodo ir 3 val. nakties iš Panevėžio atvežta ką tik iškepta žuvis.

Viskas su mumis bus gerai. O jūsų palaikymas veža! Ir su tokia kariauna niekas nebaisu", - optimistiškai baigia N.Cesiulis. 

GALERIJA

  • Alytaus meras: zuikis tikriausiai nugaišo nuo gaisro sukeltų padarinių
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

BBD

nugi bėgo zuikis keliu, užmirįo kvėpuot, ir numirė.

mm

Lietuviai zliumbia dėl Astravo atominės, o patys nemoka susitvarkyti su gamyklos gaisru.

Nerijus

Cia kaip Tarybu Sajungos laikais. Viska slepia nuo paprastu zmoniu. Kas istirs apylinkese dirvozemi ir t.t. Gal kas nors sutirstina spalvas, gal kas akvarele, bet didele problema. Ir idomu kas isspres sia problema.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS