Alytaus vicemeru paskirtas P. Labukas, administracijai vadovaus O. Balevičiūtė | Diena.lt

ALYTAUS VICEMERU PASKIRTAS P. LABUKAS, ADMINISTRACIJAI VADOVAUS O. BALEVIČIŪTĖ

  • 2

Alytaus miesto savivaldybės taryba vicemeru ketvirtadienį paskyrė konservatorių Povilą Labuką, administracijai vadovaus socialdemokratė Ona Balevičiūtė.

Už pastarosios kandidatūrą balsavo 17 tarybos narių, penki balsavo prieš. Konservatoriaus P. Labuko kandidatūrą palaikė 18 tarybos narių, du buvo prieš.

P. Labukas yra dirbęs buvusios Europos Parlamento narės, dabartinės Seimo narės Laimos Liucijos Andrikienės padėjėju. Jis yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Alytaus regiono koordinatorius, Alytaus ekonomikos ir verslo akademijos įkūrėjas, Alytaus miesto savivaldybės jaunimo reikalų tarybos pirmininkas.

O. Balevičiūtė jau yra ėjusi miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, buvo Vyriausybės atstove Alytaus apskrityje, Alytaus apskrities viršininko pavaduotoja.

Savivaldybės administracija nuolatinio vadovo neturėjo nuo gruodžio vidurio, kai mirė tuometis direktorius, socialdemokratas Jurgis Krasnickas.

Antro vicemero postas laisvas nuo pernai rugsėjo, kai taryba dėl nepasitikėjimo atleido tuometį vicemerą, konservatorių Šarūną Klėgerį.

Jo atleidimo siekė tarybos nariai Česlovas Daugėla, Gintautas Andriuškevičius, Vilma Krušnienė, Valė Gibienė, Vilija Ramanauskienė, Vytautas Jastremskas, Tomas Pačėsas, Valerijus Vencius ir dar taryboje buvęs Valdemaras Chomičius.

Lapkritį buvo bandyta atleisti ir vicemerę, socialdemokratę Jurgitą Šukevičienę, taip pat mero patarėjus Agnę Čeplinskienę ir Aurelijų Jaruševičių.

Tuo metu taryba J. Šukevičienę paliko pareigose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

oi

labukas Labuk:D)

Gintaras Staučė

Kam tos pavardės surašytos ? Kam įdomūs kažkokie mikimauzai ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS