A. Anušauskas: norinčius karius tikimasi paskiepyti iki birželio pradžios | Diena.lt

A. ANUŠAUSKAS: NORINČIUS KARIUS TIKIMASI PASKIEPYTI IKI BIRŽELIO PRADŽIOS

  • 1

Bent viena vakcinos doze nuo koronaviruso paskiepyti visus tą padaryti norinčius karius tikimasi iki birželio pradžios, sako krašto apsaugos ministras.

Anot Arvydo Anušausko, karių skiepijimo situacija pastaruoju metu gerokai pasikeitė ir dabar kariai yra skiepijami sparčiau.

„Iš tikrųjų galiu pasakyti, kad situacija radikaliai pasikeitė, nes visi aukščiausi šalies pareigūnai nuo prezidento, premjero, Seimo pirmininkės palaikė lūkestį, kad kariuomenė būtų paskiepyta kuo greičiau“, – LRT radijui antradienį sakė A. Anušauskas.

„Pavyzdžiui, per praėjusią savaitę buvo paskiepyta 2 tūkst. karių, kai anksčiau tie pora tūkstančių užtrukdavo porą mėnesių. Taip kad manau, jog tas procesas pajudėjo. Imunizacija turėtų pasibaigti birželio pradžioje, turiu galvoje pradinį imunizavimą“, – tvirtino ministras.

Pasak jo, krašto apsaugos savanoriai skiepijasi per savivaldybes, o šauktiniai bei profesionalūs kariai – per karo medicinos tarnybą.

Arvydas Anušauskas/I. Gelūno (Fotobanko) nuotr.

„Kariuomenės sudėtyje yra ir krašto apsaugos savanoriai, kurie naudojasi galimybe per savivaldybę skiepytis, nes jie yra civiliai, kurie tam tikrą laiką atlieka tarnybą. O kiti, kaip šauktiniai, profesionalūs kariai, per karo medicinos tarnybą, nes kariuomenė yra tokia struktūra, kur visi turi veikti vieningai, jie išvyksta į mokymus, pratybas ir viską turi daryti kartu“, – sakė A. Anušauskas.

Nuo pandemijos pradžios Lietuvos kariuomenėje buvo fiksuotas ne vienas koronaviruso protrūkis.

Kariuomenės personalo vakcinacija pradėta balandį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o nenorinčius-

iki birželio vidurio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS