Anykščių rajone bus švenčiamas 124-asis siauruko gimtadienis | Diena.lt

ANYKŠČIŲ RAJONE BUS ŠVENČIAMAS 124-ASIS SIAURUKO GIMTADIENIS

  • 0

Anykščių rajone, Surdegyje, šeštadienį rengiama 124-oji siaurojo geležinkelio gimtadienio šventė.

Pirmą kartą siauruko gimtadienis bus švenčiamas Surdegio stoties komplekse, o į jį traukinus veš iš Anykščių ir Panevėžio siaurojo geležinkelio stočių, pranešė organizatoriai.

„Tradiciškai siauruko gimtadienis buvo švenčiamas Rekstino miške Panevėžio rajone, o šiais metais gimtadienį švęsime Surdegyje Anykščių rajone, šalia vienos iš gražiausių Lietuvoje siaurojo geležinkelio stočių, įtrauktų į kultūros paveldo registrus“, – sakė  Aukštaitijos siaurojo geležinkelio direktorius Darius Liutikas.

Šventės metu bus rengiamas gražiausios skrybėlės konkursas, skambės muzika, vyks šokiai, bus dalijami prizai, mokoma žongliravimo paslapčių ir pjaustomas gimtadienio tortas.

Siaurasis geležinkelis Aukštaitijoje nutiestas XIX amžiaus pabaigoje. 2001 metais jis nustojo veikti kaip susisiekimo priemonė ir tapo turizmo objektu, o 2003 metais dalis jo objektų paskelbta kultūros paminklais, visas kompleksas įrašytas į Kultūros vertybių registrą.

Dabar siaurukas yra beveik 70 kilometrų ilgio. Juo savaitgaliais galima nuvykti nuo Anykščių iki Rubikių ežero ir atgal, taip pat organizuojami užsakomieji, proginiai, edukaciniai reisai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS