Apie svetimų parkavimo vietų užėmimą: nemalonu, jei pasistatytų ir išvyktų į trijų mėnesių kelionę | Diena.lt

APIE SVETIMŲ PARKAVIMO VIETŲ UŽĖMIMĄ: NEMALONU, JEI PASISTATYTŲ IR IŠVYKTŲ Į TRIJŲ MĖNESIŲ KELIONĘ

  • 0

Seime siūloma bausti privačias automobilio vietas neleistinai užėmusius vairuotojus. Pataisų rengėjai sako, kad tokių nuobaudų gyventojai prašo jau seniai, o policija tikina, kad nauji įstatymai padės išvengti daugybės konfliktų.

Gudraujantiems ir svetimą parkingo vietą užėmusiems vairuotojams jau greitai gali tekti paploninti pinigines. Vyriausybė pritarė siūlymui griežčiau bausti privačias stovėjimo vietas pasisavinusio transporto savininkus.  

„Svarbu apginti privačią nuosavybę. Jeigu jūs įsigijote butą ir tuo pačiu parkavimo vietą, tai turbūt nebūtų malonu, jeigu kažkas svetimas jūsų įsigytoje parkavimo vietoje pastatytų savo automobilį ir išvažiuotų į trijų mėnesių kelionę“, – kalbėjo Seimo narys Vilius Semeška. 

Policija sako, kad dėl užimtų stovėjimo vietų kasmet sulaukia vis daugiau skundų.

„Pareigūnai gaudavo nemažai iškvietimų, skambučių, kad žmonės randa svetimus automobilius savo asmeninėse vietose, nesusitaria su kaimynais, pykstasi dėl vietos aikštelėse“, – pasakojo policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Iki šiol svetimą parkingą užėmę pažeidėjai likdavo nenubausti. Mat atvykę į įvykio vietą pareigūnai galėdavo tik paprašyti patraukti ne vietoje paliktą transportą. 

„Pakankamai sudėtinga būdavo spręsti šias problemas, nes jei automobilis netrukdydavo eismo, netrukdydavo pravažiuoti, tai tikrai kažkokių sprendimo būdų nelabai būdavo“, – kalbėjo R. Matonis. 

Įsigalėjus siūlomoms pataisoms, pareigūnai pažeidėjus galės įspėti arba skirti baudą. Nusižengus pirmą kartą tektų pakloti nuo 100 iki 300 eurų, o pažeidimą pakartojus – bauda iki 500 eurų.  

Tiesa, Vidaus reikalų ministerija naujas pataisas siūlo kiek pakoreguoti. Kol kas nuobaudos nenumatomos, jei automobilis neleistinai statomas nuomojamoje vietoje. Ministerija baiminasi, kad ne visi vairuotojai supras, kada statosi neleistinoje vietoje.  

Rengėjai siūlomas pataisas žada keisti ir tikina, kad kilusias kliūtis dar išspręs.  

Šiuo metu gauta Vyriausybės išvada bus svarstoma komitete, tada pataisų svarstymas persikels į Seimą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS