Apklausa: dauguma žmonių laukia COVID-19 suvaržymų panaikinimo | Diena.lt

APKLAUSA: DAUGUMA ŽMONIŲ LAUKIA COVID-19 SUVARŽYMŲ PANAIKINIMO

Absoliuti gyventojų dauguma jau laukė Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimo šalyje dar labiau sušvelninti dėl COVID-19 įvestus suvaržymus. Tai rodo „Baltijos tyrimų“ vasario 22–kovo 3 dienomis atliktų apklausų duomenys.

Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė trečiadienį informavo, kad ateinančią savaitę bus atsisakyta privalomo veido kaukių dėvėjimo didžiojoje dalyje uždarų patalpų. Ji pažymėjo, kad privalomas kaukių dėvėjimas liks asmens sveikatos priežiūros, slaugos, globos įstaigose ir viešajame transporte. 

Kaip rodo „Baltijos tyrimų“ apklausa, 84 proc. respondentų pritaria šiuo metu galiojančių suvaržymų panaikinimui: 46 proc. tam visiškai pritartų ir dar 38 proc. greičiau pritartų.

Tik kiek daugiau nei dešimtadalis (12 proc.) apklaustų gyventojų teigė, kad nepritartų tokių pandeminių apribojimų panaikinimui: 2 proc. iš jų sakė, kad visiškai nepritartų, ir 10 proc. greičiau nepritartų. Dar 4 proc. šiuo klausimu neturėjo nuomonės.

„Baltijos tyrimų“ duomenimis, kuo greitesniam COVID-19 suvaržymų panaikinimui labiau pritartų vyrai (52 proc. visiškai pritartų ir dar 33 proc. greičiau pritartų). Taip pat jaunimas iki 30 metų (61 proc. visiškai pritartų ir 30 proc. greičiau pritartų), didmiesčių gyventojai (54 proc. visiškai pritartų ir 31 proc. greičiau pritartų), respondentai su didžiausiomis (per 1500 eurų) šeimos pajamomis per mėnesį (56 proc. visiškai pritartų ir 32 proc. greičiau pritartų), darbininkai ir ūkininkai (56 proc. visiškai pritartų ir 31 proc. greičiau pritartų) bei bedarbiai ir namų šeimininkės (62 proc. visiškai pritartų ir 30 proc. greičiau pritartų).

Bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai” 2022 metų vasario 22 – kovo 3 d. atliko reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą. Apklausta 1017 Lietuvos gyventojų (18 metų ir vyresni) visoje Lietuvoje, tyrimas vyko 119 atrankos taškų. Tyrimo rezultatai atspindi 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę pagal lytį, amžių ir gyvenvietės tipą. Tyrimo duomenys sverti tam, atspindėtų 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę. Rezultatų paklaida tokio dydžio imčiai neviršija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Špricas \\\\\.../////

Ta pizremija sumislyta pasipinigavimui.Jau Amerikoje ir kitur tuos pizdmininkus jau graibo už kiaušiukų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS