Apklausa: nepaisant sprendimo „MG grupės“ byloje, pasitikėjimas teismais kiek sumenko | Diena.lt

APKLAUSA: NEPAISANT SPRENDIMO „MG GRUPĖS“ BYLOJE, PASITIKĖJIMAS TEISMAIS KIEK SUMENKO

Nepaisant Lietuvos apeliacinio teismo sprendimo nubausti visus kaltinamuosius koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG grupė“) politinės korupcijos byloje, pasitikėjimas teismais šiek tiek smuko, rodo apklausa.

Gruodį jais pasitikėjo 20 proc., o nepasitikėjo 35,9 proc. apklaustųjų, kai lapkritį tokių žmonių buvo atitinkamai 22,8 proc. ir 32 procentai.

„Tiesą pasakius, aš prognozavau, kad labai pakils teismų reitingas, – BNS teigė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys. – O atsitiko atvirkščiai, reitingas sumažėjo. Matyt, čia suveikė dvilypis situacijos matymas, kai vienas teismas išteisina, o kitas – nuteisia.“

Lietuvos gyventojai ir toliau labiausiai pasitiki ugniagesiais gelbėtojais – gruodį tokių žmonių buvo 89,5 proc. (lapkritį – 88,9 proc.).

Tuo metu policija pasitiki 62,2 proc. (63,8 proc. lapkritį), o kariuomene – 59,9 proc. (60,7 proc.) apklaustųjų.

Toliau sąraše rikiuojasi „Sodra“, kuria pasitiki 52,2 proc. (51,4 proc.) respondentų, ir pasieniečiai su 49,2 proc. pasitikėjimu (45,5 proc.).

Tradiciškai mažiausiai gyventojai pasitiki partijomis – 7,5 proc., Seimu – 8,7 proc. ir Vyriausybe – 15,7 proc. pasitikinčiųjų.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią visuomenės apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko lapkričio 22–gruodžio 2 dienomis. Apklausta 1 tūkst. šalies gyventojų, maksimali apklausos paklaida siekia 3,1 proc. punkto.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Svarbu

Kaip pastebime alga neturi įtakos kyšininkavimui. Tiesiog toks žmonių mentalitetas. Kol neismesite visų teisėjų pasenusių nors vieną kyšį, bet kurio pareigūno pasenusio kyšį, tol turėsime tokius rezultatus irbysime laikomi viena iš morumpuociausiu šalių ES kartu su Rumunija, slovakai, lenkais ir Vengrais. Kysininkas sugriauna visą sistemą. Aplamai pats kyšio supratimas buvo iškreiptas, kai gėlių įteikimas prilyginamas jysiui, nors žmogus tiesiog taip pasidalina džiaugsmu ir todėl negali būti traktuojamas kaip kyšis. Tiesiog daug kur perlenkta lazda, o kur jos reikia- nėra.

DIEDUKAS

KAI PASODINO TUOS KYŠININKUS,TEISMŲ PASITIKĖJIMAS PRADĖJO KILT.

Ar

cirkas didina jusu pasitikejima tigru? Eitumete i jo narva!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS