Apklausa parodė, kas labiausiai motyvuoja Lietuvos darbuotojus | Diena.lt

APKLAUSA PARODĖ, KAS LABIAUSIAI MOTYVUOJA LIETUVOS DARBUOTOJUS

  • 2

Įprastai šioje įmonėje darbuotojų apstu, tačiau šiomis dienomis prie darbo stalo sėdi vos vienas kitas. Tiesa, tokia tendencija darbdavių neliūdina, nes skatina produktyvumą ir motyvaciją. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

„Darbe mane labiausiai motyvuoja, žinoma, komanda, visų pirma, o jeigu kalbant apie pridėtines vertes, naudas – lankstumas, nuotolinis darbas, kai yra ne tik iš namų, bet ir iš kitų miestų. Ypatingai mes turime įmonių pajūryje, Klaipėdoje, tai gali iš ten dirbti, prasitęsti savaitgalį ir tokį balansą išlaikyti“, – pasakojo SBA darbuotoja Gabija Rakauskaitė.

Tai patvirtina ir dirbančiųjų apklausos rezultatai.

„Iš tikrųjų pasitvirtina mūsų nuojautos, kad dabar darbuotojai daug labiau yra orientuoti į ilgalaikes papildomas naudas, į geresnį darbo-poilsio balansą ir tiesiog geresnes galimybes būti produktyvesniems ir geriau dirbti darbo vietoje“, – teigė SEB verslo klientų departamento vyresnysis projektų vadovas Konstantinas Vaškevičius

Atlikta apklausa rodo, kad didžiausią prioritetą darbuotojai teikia papildomoms atostogų dienoms. Anot K. Vaškevičiaus, šis rezultatas visai nestebina, nes papildomos atostogų dienos reiškia daugiau laisvo laiko.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Panašu, kad ne ką mažiau svarbi ir galimybė dirbti iš namų.

„Labai svarbu suprasti, kokie darbai gali būti dirbami namuose ir kokie labiau biure. Nes man asmeniškai kūrybiniai darbai puikiai dirbasi namuose, o kai reikia komandinių susitikimų, brainstormo, tai tada biure“, – sakė G. Rakauskaitė.

Kas ketvirtas apklausoje dalyvavęs darbuotojas nurodė, kad norėtų būti skatinamas papildomomis darbdavio įmokomis į pensijų kaupimo fondą.

„Man atrodo, žmonės patys gali nuspręsti, kur jie nori tuos papildomus įnašus ar papildomas lėšas investuoti, pasidėti, išleisti. Ta papildoma investicija į pensijų fondą, atrodo, galėtų būti palikta darbuotojo sprendimui“, – savo nuomonę išsakė SBA darbuotoja.

Kone pusė respondentų sakė, kad juos taip pat domina galimybė kelti kvalifikaciją ir tobulinti įgūdžius.

Gabijos Rakauskaitės teigimu, karjera bei galimybė augti organizacijoje, mokytis, vykti į konferencijas yra labai svarbu.

„Galimybė tobulėt darbo vietoje. Reiškia, žmonės ne tik nori daugiau laisvo laiko, bet nori ir prasmingai jį praleisti, ir nori, kad darbdavys jiems padėtų šitoj kelionėj“, – aiškino K. Vaškevičius.

SEB įmonės atstovas tikina, kad trumpalaikiai darbuotojų motyvavimo sprendimai, tokie kaip kava ar vaisiai ofise, daro vis mažiau įtakos. Todėl  darbdaviams tenka imtis kitų darbuotojų motyvavimo priemonių.

„Kolektyvinėse sutartyse turime ir įvairias išmokas asmeninių švenčių proga, netekčių atveju ir panašiai. Tai iš tikrųjų sąrašas yra labai platus“, – teigė SBA darbuotojų patirties vadovė Sandra Rėksnienė.

Visgi į tyrimo rezultatus atsižvelgia ne visi.

„Daugelis darbdavių jau atsižvelgia, o tie, kurie neatsižvelgė iki šiol, tai tikrai, aš manau, atsižvelgs, kad darbuotojų darbo ir poilsio balansas iš tiesų yra labai svarbus. Gerai besijaučiantis darbuotojas gali nudirbti tą patį darbą sugaišdamas mažiau laiko“, – tvirtino  SEB verslo klientų departamento vyresnysis projektų vadovas.

Šių metų gegužę atliktoje apklausoje dalyvavo 1000 įvairaus amžiaus Lietuvos dirbančiųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

JURATE

atlyginimas

Paistalai

Motyvuoja atlyginimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS