Apklausa: sumažėjo gyventojų, manančių, kad šalyje reikalai krypsta į gerąją pusę | Diena.lt

APKLAUSA: SUMAŽĖJO GYVENTOJŲ, MANANČIŲ, KAD ŠALYJE REIKALAI KRYPSTA Į GERĄJĄ PUSĘ

Per koronaviruso krizę 18 procentinių punktų padaugėjo gyventojų, kurie mano, kad reikalai šalyje pastaruoju metu krypsta į blogąją pusę.

Padėtimi šalyje labiausiai patenkinti Lietuvos valstiečių  ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rinkėjai.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu birželio 15-25 dienomis atlikta rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ apklausa parodė, kad trečdalis (34 proc.) apklaustų suaugusių gyventojų mano, jog pastaruoju metu reikalai Lietuvoje iš esmės krypsta į gerąją pusę. Du iš trijų (65 proc.) apklaustųjų nurodė, kad reikalai šalyje blogėja. Nuomonės šiuo klausimu neturėjo 1 proc. respondentų.

Kiek didesni optimistai yra jaunimas iki 30 metų - 43 proc. mano, kad šalyje reikalai krypsta į gerąją pusę, didmiesčių gyventojai (39 proc.), besimokantis jaunimas (45 proc.), dešiniųjų pažiūrų gyventojai (39 proc.).

Dabartine padėtimi šalyje daugiau už kitus nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime ir mažesniuose miestuose, darbininkai ir ūkininkai bei pensininkai, rusų ir lenkų tautybių gyventojai, dirbantys valstybiniame sektoriuje.

Kaip parodė apklausa, dabartine padėtimi Lietuvoje yra patenkinti tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkėjai (55 proc. mano, kad padėtis gerėja ir 43 proc. kad ji blogėja), o visų kitų partijų rėmėjai dabartinę situaciją vertina pesimistiškai (didesnė dalis mano, kad reikalai Lietuvoje daugiau blogėja, nei gerėja).

Apklausa vyko 2020 m. birželio 15 – 25 dienomis. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausta 1000 Lietuvos gyventojų (nuo 18 metų), apklausa vyko 108 atrankos taškuose. Apklaustųjų sudėtis atitinka 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3,1 proc.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Manau

Kad tikrai blogėja,jeigu nepadėčiau saviems tai nežinau kaip jie işgyventų.Vien vaistai ir gydymas kiek kainuoja.Baisu.

hmm..

ar jums neatrodo kad tvarka medicinoje galimai specialiai neįvedama. Kažkas kažką kaip visada tokiais atvejais, sugalvojo..Kas čia galėtų būti? Ligoninių ir poliklinikų tikrai neprivatizuos. Ale-bet-tačiau turbūt darys kokią eilinę durną reformą ar pertvarką. Dabar tik reikia sulaukt momento kai žmonės jau daugiau nebegalėdami kentėt imtų masiškai protestuoti prieš esamą med.įstaigų darbo organizavimą.O tada Verygas išjoja ant balto žirgo į Lietuvos dėmesio centrą ir pasiūlo pvz...įvesti Sveikatos apsaugos tiesioginį visų LR med įstaigų valdymą. Neblogai a'ne?:D

REIKĖJO LAIKU SUSTOTI MELAVUS ...

O dabar , melo stiklinė jau perpidyta ir atvėrė žmonėm akis ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS