Aplinkos ministerija imasi Valstybinės miškų tarnybos vadovo paieškų | Diena.lt

APLINKOS MINISTERIJA IMASI VALSTYBINĖS MIŠKŲ TARNYBOS VADOVO PAIEŠKŲ

  • 0

Aplinkos ministerija imasi Valstybinės miškų tarnybos vadovo paieškų – šią savaitę paskelbtas konkursas minėtoms pareigoms eiti.

Ministerija nurodo ieškanti „dinamiško lyderio“, kuris įkvėptų komandą įgyvendinti keliamus tikslus ir uždavinius.

„Augančio miškų vaidmens klimato ir biologinės įvairovės krizių, taip pat ir energetikos bei bioekonomikos iššūkių akivaizdoje matome, kad miškams valdyti reikia pokyčių. Valstybinė miškų tarnyba – pagrindinė miškų politikos įgyvendinimą užtikrinanti ir informaciją apie miškus valdanti institucija, nuo kurios sprendimų labai priklauso konkreti veikla šalies miškuose“, – sakė aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Valstybinės miškų tarnyba nuolatinio vadovo neturi nuo šių metų sausio, kai pareigas paliko Karolis Mickevičius. Tarnybos direktorės pareigas laikinai eina Aplinkos ministerijos Klimato politikos grupės vadovė Vilija Augutavičienė.

37 metų K. Mickevičius tarnybai vadovavo nuo 2020 metų rugsėjo, kai buvo paskirtas penkerių metų kadencijai.

Pagrindinis uždavinys, kurį Aplinkos ministerija kelia šiai institucijai – ne tik reguliuoti miškų ūkio veiklą per miškotvarkos projektus, leidimus kirsti mišką ar kitas priemones, bet ir kaupti tokią informaciją apie miškus, kuri padėtų specialistams bei visuomenei įtikinamai ir pagrįstai atsakyti į visus kylančius klausimus.

Naujasis tarnybos vadovas turės įgyvendinti šalies miškingumo didinimo strategines kryptis, skaitmenizuoti informaciją apie miškus ir susijusius procesus.

Jam taip pat teks stiprinti visuomenės ir privačių miškų savininkų švietimą, informavimą ir konsultavimą miškų ūkio veiklos klausimais, tobulinti miškotvarką, miško žemės apsaugą ir apskaitą, miškų priežiūrą ir reguliavimą, ieškoti sprendimų, kaip didinti veiklos efektyvumą. 

Vadovas skiriamas penkerių metų kadencijai su galimybė ją pratęsti dar penkeriems metams. Siūlomas atlyginimas – nuo 3,8 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių.

Kandidatų prašymai dalyvauti konkurse priimami iki rugpjūčio 26 dienos. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS