Aplinkos ministerija ruošiasi vykdyti apklausą apie verslinę ir mėgėjų žvejybą | Diena.lt

APLINKOS MINISTERIJA RUOŠIASI VYKDYTI APKLAUSĄ APIE VERSLINĘ IR MĖGĖJŲ ŽVEJYBĄ

  • 8

Aplinkos ministerija ruošiasi atlikti apklausą apie Lietuvos žvejų įpročius ir sužvejojamos žuvies kiekius, taip pat domėsis, ką visuomenė mano apie verslinės žvejybos draudimą vidaus vandenyse.

Kaip nurodoma paskelbto pirkimų konkurso sąlygose, ministerija ieško, kas atliktų vidaus vandenų studiją, kurioje siekiama išanalizuoti situaciją šiuose vandens telkiniuose, tam, kad ministerija galėtų palyginti verslinės ir mėgėjų žvejybos poveikį žuvų ištekliams, valstybės ekonomikai, užimtumo skatinimui ir įvertinti šių žuvininkystės sričių naudą visuomenei. Tam planuojama atlikti reprezentatyvias žvejų bei visuomenės apklausas.

Žvejus mėgėjus ruošiamasi apklausti apie tai, kokius žvejybos ir vėžiavimo įrankius šie dažniausiai naudoja, kiek apytiksliai ir kokių rūšių žuvų ir vėžių sugauna per metus, kokiuose vandens telkiniuose jie žvejoja dažniausiai, kiek žuvies suvalgo patys, kiek paleidžia, o kiek – padovanoja. Taip pat ministerija domėsis, kiek žvejai išleidžia savo žvejybos įrangai, masalams, transportui ir kitoms su žvejyba susijusioms sritims.

Ministerijos duomenimis, Lietuvoje yra ne mažiau kaip 200 tūkst. bent kartą per metus žvejojančių asmenų.

Taip pat ruošiamasi atlikti reprezentatyvią visuomenės apklausą ir išsiaiškinti, ką lietuviai mano apie verslinės ir mėgėjų žvejybos plėtrą, verslinės žvejybos draudimą vidaus vandenyse.

Šių metų kovą Aplinkos ministerija pranešė sulaukianti vis daugiau visuomenės kreipimųsi, prašančių neleisti į Lietuvos ežerus sugrąžinti verslinės žvejybos.

Verslinei žvejybai vidaus vandenyse šiuo metu yra taikomos kvotos ir kiti apribojimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

A

pirkis meskere ir pirmyn prie vandens pasigausi ka nori ir kiek nori bet s.. tu ne gurmanas elementarus trolis kuris nori legalizuoti savo tinklus neisdegs buk ramus

Gurmanas

Aš manau, kad reikalinga verslinė žvejyba, nors galima būtų nusipirkti natūralios lietuviškos šviežios žuvies. Nes dabar pagrinde vien auginta visur velnias žino kaip... jau gana mėsos turim priaugintos masiškai... Tai leiskime nors žuvį natūralią valgyti!!!

Algis

o gal geriau surengti apklausą ar nereikėtų išformuoti šitą nevienareikšmiškai, švelniai tariant, besireiškiančią ministeriją, o jos funkcijas paskirstyti tarp VRM ir savivaldybių. Gal būtų mažiau prieštaringų sprendimų, nereikėtų nieko griauti, mokėti milijoninių kompensacijų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS