Astravo AE atidarymas: Vyriausybė žada spręsti dėl lėšų jodo tabletėms | Diena.lt

ASTRAVO AE ATIDARYMAS: VYRIAUSYBĖ ŽADA SPRĘSTI DĖL LĖŠŲ JODO TABLETĖMS

Vyriausybė, ruošdamasi Astravo atominės elektrinės atidarymui Baltarusijoje, artimiausiu metu žada spręsti, iš kokių lėšų finansuoti jodo tablečių pirkimą.

Jodo tabletės branduolinės avarijos atveju naudojamos siekiant apsaugoti organizmą nuo radioaktyviojo jodo poveikio.

„Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pagal savo kompetenciją padarė visus veiksmus, kad Lietuvos žmonės būtų aprūpinti jodo tabletėmis – rasti tiekėjai, sutarta dėl tiekimo laiko, kiekio, specifinio pakavimo ir pan. Vyriausybė artimiausiu metu apsispręs dėl  finansavimo šaltinio. Tuomet SAM galės tęsti pirkimo procedūrą“, – BNS informavo Vyriausybės kanceliarija.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, su tiekėju sutarta, kad reikiamas kiekis jodo tablečių į Lietuvą gali būti pristatytas per mėnesį.

Tabletes planuota gyventojams išdalinti iki Astravo elektrinės Baltarusijoje darbo pradžios šį rudenį. Anksčiau skelbta, kad ketinama įsigyti daugiau kaip 4 mln. jodo tablečių, kurios iš pradžių būtų dalinamos arčiausiai elektrinės esantiems šalies pasienio gyventojams. Tam ketinama skirti apie 900 tūkst. eurų.

„Tikimasi vaistus į Lietuvą pristatyti laiku“, – teigia ministerija.

Vilniaus miesto savivaldybė savo iniciatyva jau nupirko apie 2 tūkst. jodo tablečių, kurios kilus radiacinei grėsmei būtų dalinamos savivaldybės darbuotojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Anonimas

Geriau tie Vilniaus kukurbezdžiai tegul galvoja, kaip perkelti sostinę į Šiaulius ar Plungę. Nes Mėmelį anksčiau ar vėliau atsiims vokiečiai, o kai joptels Astravas arba atvažiuos į svečius Lukašenkos tankai , užsikimš visi keliai nuo sprunkančių patriotų.

Vatui

savo sikna užsiblokuok prasmirdus beretka

Vatas

ES turi spresti ar naudos ta energija ES salys, ar ne. Reiktu blokuoti putlerio iranki. Ziuresime, ko verta ES.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS