Atidaromas Anykščių perlas – Medžių lajų takas | Diena.lt

ATIDAROMAS ANYKŠČIŲ PERLAS – MEDŽIŲ LAJŲ TAKAS

  • 0

Šį penktadienį, rugpjūčio 7 d., Anykščių regioniniame parke atidaromas unikalus Medžių lajų takas. Atidaryme dalyvaus aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Lajų takas vingiuoja 300 metrų ir veda į 35 metrų aukščio bokštą, nuo kurio galima apžvelgti apdainuotąjį Anykščių šilelį, pasigrožėti Šventosios upės vingiais, pasivaikščioti tarp medžių lajų.

„Takas medžių viršūnėmis yra vienintelis ne tik Baltijos šalyse, bet ir Rytų Europoje. Artimiausi lajų takai įrengti Vokietijoje ir Austrijoje. Galime džiaugtis, kad į nuostabią Lietuvos gamtą dabar galėsime pažvelgti iš naujos perspektyvos“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Medžių lajų takas Anykščių regioniniame parke buvo statomas pagal projektą „Saugomų teritorijų tvarkymas. III etapas“, kurį inicijavo ir vykdė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos kartu su Anykščių regioninio parko direkcija. Projektui skirta 2,5 mln. eurų parama. Ją panaudojant įrengtas unikalus takas, sutvarkyta aplinka, pastatytas informacijos centras. Apžvalgos bokšte veikia keltuvas, kad Anykščių šileliu iš viršaus būtų patogu grožėtis visiems – ir neįgaliems lankytojams, ir mamoms su mažais vaikais, ir vyresnio amžiaus žmonėms.

Takas prasideda netoli Puntuko akmens ir nuo žemės pamažu kyla iki 21 metro ties medžių laja.

Apžvalgos bokšto architektūros motyvu pasirinkta aukštaitiška tautinė juosta. Kad Anykščių regioniniame parke iškiltų toks unikalus statinys, statybininkai sunaudojo 395 tonų metalo ir 1,5 tūkstančio kubinių metrų betono.

Medžių lajų taką visi norintieji galės lankyti nemokamai, išskyrus atvejus, kai lankytojai pageidaus užsisakyti specialią pažintinę programą. Atvykstantiems į Anykščių regioninį parką bus siūloma įsigyti savanorišką lankytojo bilietą. Bilieto kaina penkioms dienoms viename nacionaliniame ar regioniniame parke – 1 euras.

Unikalaus Medžių lajų tako atidarymo renginys vyks rugpjūčio 7 d. 15 val. Atvykusieji bus kviečiami pasivaikščioti tarp medžių lajų, iš naujos perspektyvos pažinti Anykščių regioninio parko kraštovaizdį ir gamtos vertybes.

GALERIJA

  • Atidaromas Anykščių perlas – Medžių lajų takas
  • Atidaromas Anykščių perlas – Medžių lajų takas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS