Atidaryta nauja platforma ieškantiems mokytojų: mokyklos jau gali skelbti apie laisvas darbo vietas | Diena.lt

ATIDARYTA NAUJA PLATFORMA IEŠKANTIEMS MOKYTOJŲ: MOKYKLOS JAU GALI SKELBTI APIE LAISVAS DARBO VIETAS

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos iniciatyva sukurta duomenų bazė, kurioje mokyklos kviečiamos skelbti apie laisvas darbo vietas mokytojams, švietimo pagalbos specialistams, mokytojo padėjėjams ir kitiems su mokinių ugdymu susijusiems darbuotojams. Informaciją gali įkelti kiekviena švietimo įstaiga – bendrojo ugdymo, profesinė, aukštoji ar neformaliojo švietimo mokykla, darželis, taip pat privatūs švietimo teikėjai. Skelbimai prieinami visiems interneto vartotojams.

Duomenų bazėje skelbiama informacija apie siūlomą pareigybę, darbo krūvį, pageidaujamą kalbą, kontaktai susisiekti. Duomenis galima filtruoti pagal pasirinktą savivaldybę, įstaigą, profesiją. Duomenų bazėje taip pat galima rasti informacijos apie mokyklą, jos vykdomas programas, nes ji susieta su atvira informavimo, konsultavimo ir orientavimo sistema AIKOS.

„Vasarą suaktyvėja mokytojų paieška, todėl naujas įrankis turėtų būti labai patogus tiek mokykloms, tiek ieškantiems darbo mokytojams ar kitiems švietimo specialistams. Norime palengvinti, pagreitinti mokyklos ir mokytojo susitikimo kelią. Informacijos nebereikės ieškoti vaikštant po savivaldybių ar mokyklų svetaines – viskas bus vienoje vietoje. Kaip šis įrankis veiks, labai priklausys ir nuo pačių švietimo įstaigų aktyvumo, nuo to, kaip operatyviai jos atnaujins informaciją“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius. 

Mokyklų darbuotojai, norėdami pateikti ar koreguoti skelbimą apie laisvą darbo vietą, tai gali padaryti prisijungę prie sistemos ir skiltyje „Duomenų teikimas“ pasirinkę „Darbo pasiūlymai“.

Apie laisvas darbo vietas pedagogams informaciją skelbdavo Užimtumo tarnyba, taip pat švietimo įstaigos dalindavosi skelbimais savo interneto tinklalapiuose ar kitais kanalais. Šie skelbimo būdai ir toliau išlieka, tačiau vieno langelio principu veikiančioje ir visas švietimo įstaigas aprėpiančioje duomenų bazėje informacija bus vienoje vietoje.

Duomenų bazė prieinama prieinama iš Nacionalinės švietimo agentūros ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos interneto svetainių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS