Atidengtas paminklinis akmuo pirmosios Vyriausybės 25-mečiui | Diena.lt

ATIDENGTAS PAMINKLINIS AKMUO PIRMOSIOS VYRIAUSYBĖS 25-MEČIUI

Pirmosios nepriklausomos Lietuvos Vyriausybės ministrai paminėti Valstybės dienos rinkosi Šilalės rajone, buvusio susisiekimo ministro Jono Biržiškio sodyboje. Čia atidengtas paminklinis akmuo šios Vyriausybės 25-erių metų sukakčiai įamžinti.

Pirmosios Vyriausybės ministrai Valstybės dienos minėjimą pradėjo vėliavos pakėlimu ir trimis patrankos šūviais – už Lietuvą, Šilalę ir už pirmąją Vyriausybę.

Buvę ministrai atidengė ir paminklinį akmenį, skirtą pirmosios Vyriausybės 25-erių metų sukakčiai įamžinti, atidarė šiai progai šiemet pasodintą ąžuoliukų alėją.

„Mūsų sambūris turi ypatingą reikšmę – 25 metus neišsiskirstome. Mes neturim vienas kitam jokių pretenzijų“, – tikina buvęs susisiekimo ministras J. Biržiškis.

„Mes visi buvome skirtingi, galbūt ir ideologijos skirtingos. Bet tai buvo labai sunkus laikotarpis, mes supratome, kad nuo mūsų vienybės priklauso ir Lietuvos ateitis. Ir tai mus suvienijo“, – sako buvęs teisingumo ministras prof. akad. Pranas Kūris.

„Lietuva per tuos 25 metus pasiekė tikrai ypatingų laimėjimų – tapo nepriklausoma, tapo ES nare, tačiau vienintelis mūsų skausmas, stebint visus tuos procesus, kad jie vyksta truputį lėčiau, nei mes įsivaizdavome“, – tikina buvęs pramonės ministras Rimvydas Jasinavičius.

Pirmosios po Nepriklausomybės atkūrimo Vyriausybės nariai sako susirenkantys maždaug kartą per mėnesį. Apgailestaujama tik, kad gretos retėja – iš 20 buvusių ministrų šįkart atvyko 9.

„Keturių jau nėra. Vienas labai sunkiai serga, kitas šiek tiek serga, negalėjo dalyvauti. Ir dar du mūsų patriarchai – Nasvytis ir Antanaitis –  jiems jau po 87 metus, tai tiesiog jiems sveikata neleidžia“, – sako pirmosios Vyriausybės narių klubo prezidentas, buvęs prekybos ministras Albertas Sinevičius.

Atkurtos Lietuvos pirmasis ministrų kabinetas formuoti buvo baigtas 1990 m. balandžio 11-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS